![]() |
| Anasayfa | Kadın Komisyonumuz | RADYO İSTEK | Bugünki Mesajlar | İmranli.Fm Dj'leri | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|||||||
| Yönetim Kurulu | Türkü Grubumuz | Halk Oyunları Ekibimiz | Tiyatro Ekibimiz | Semah Ekibimiz | Bayan Futbol Takımımız | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |||||||
![]()
|
1977’de UNESCO’nun 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak açıklamasından bu yana bu gün dünyanın her yerinde Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. 8 Mart sadece kadınları hatırlamaya değil, kadın hakları, kadın-erkek eşitsizliği, ve kadına karşı şiddet gibi sorunların da tartışılmasına vesile oluyor.
Kadınlar gercekten tüm güzellikleri hakediyorlar. Yıllardır Kadınlarımız her yerde ezildi ve halende bir çok yerde eziliyor. Onlar bizim analarımız, sevdalarımız, yaşama sevincimiz kısacası kutsal olan herşeyimiz. Dunyada bir gün onlara verilmiş çok değil çünkü onlar her günü hak ediyorlar. Bence kadınlarımızı her zaman baş üstünde tatalım bu annemiz olur, kardeşimiz olur, sevdalandığımız kız olur ve hayat arkadaşımız olur hiç fark etmez onlar dünyadaki tüm güzellikleri hak ediyorlar. Onlara insan gözü ile bile bakmayan zihniyetin karşısında her zaman tepkimizi göstermeliyiz. Sevgili canlar şeriat kadınlarını bir araştırın bakın neler göreceksiniz onları insan yerine bile koymuyorlar. Ne yazıkki ülkemizde her gecen gün şeriata doğru gidiyor. Buna karşı direncli olmayı hiç bırakmamalıyız ve bir olarak şeriatın karşısında olmalıyız. Unutmamalıyız ki cumhuriyet yıkılırda şeriat gelirse. Yıkılan o cumhuriyet kadınların üzerine yıkılır, Biz alevilerin üzerine yıkılır. Bir arkadaşım vardı üniversitede. Çok sevdiğim bir ablamdı. Onun bir sözü vardı hiç unutmam. Derdiki '' Bu ülkede üç şey olmayacaksın Kadın, Alevi ve Kürt. Bu üçü olursan ezilirsin hep ve ben her üçüyüm'' Bizlerde kadın erkek fark etmez her üçü olabilmeliyiz ve zulme karşı direnmeliyiz. Ve erkeklerden bir ricam var senede bir kere bile olsa 8 martta ev işlerini siz yapın. Saygılarımla Ali KORKMAZ
Derdemın Grane; Dılemın Ketiye Sewdaye, Ez Çıpkım alıçlıbucak Konu ali korkmaz tarafından (03-09-08 Saat 18:47 ) değiştirilmiştir.. |
|||||||
|
|
|
| Bu mesaj için ali korkmaz kullanıcısına teşekkür eden 13 üyemiz: |
|
|
#2 | |||||||
![]()
|
şimdiden yer yüzündeki bütün kadınların kadınlar gününü kutlarım ..ama öyle bir kadın varki bütün zorluklara göğüs geren..en zor şartlarda bile ailesini ,,yavrularını,,ve sevdiklerini bırakmayan..hayatını törelerine ve inancına adamış koçgiri kadını.... siz varoldukça bizde varolacağız....ellerinizden öperrim....
![]() MEGİRE ANEY MEGİRE EZCİ DİGİREM ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
| Bu mesaj için Şahin Ertürk kullanıcısına teşekkür eden 12 üyemiz: |
|
|
#3 | |||||
|
Yasaklı
|
KADINLARIMIZ
Ayın altında kağnılar gidiyordu. Kağnılar gidiyordu Akşehir üstünden Afyon'a doğru. Toprak öyle bitip tükenmez. dağlar öyle uzakta, sanki gidenler hiçbir zaman hiçbir menzile erişmeyecekti. Kağnılar yürüyordu yekpare meşeden tekerlekleriyle. ve onlar ayın altında dönen ilk tekerlekti. Ayın altında öküzler başka ve çok küçük bir dünyadan gelmişler gibi ufacık, kısacıktılar ve pırıltılar vardı hasta, kırık boynuzlarında ve ayakları altında akan toprak toprak ve topraktı Gece aydınlık ve sıcak ve kağnılarda tahta yataklarında koyu mavi humbaralar çırılçıplaktı. ve kadınlar birbirlerinden gizleyerek bakıyorlardı ayın altında geçmiş kafilelerden kalan öküz ve tekerlek ölülerine. Ve kadınlar bizim kadınlarımız: korkunç ve mübarek elleri, ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle anamız, avradımız, yarimiz ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki ve karasabana koşulan ve ağıllarda ışıltısında yere saplı bıçakların oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan bizim kadınlarımız şimdi ayın altında kağnıların ve hartuçların peşinde harman yerine kehribar başaklı sap çeker gibi aynı yürek ferahlığı, aynı yorgun alışkanlık içindeydiler. Ve on beşlik şarapnelin çeliğinde ince boyunlu çocuklar oynuyordu. Ve ayın altında kağnılar yürüyordu Akşehir üstünden Afyon'a doğru Nazım Hikmet |
|||||
|
|
|
| Bu mesaj için serpil kullanıcısına teşekkür eden 11 üyemiz: |
|
|
#4 | ||||||
![]()
|
8 Mart 1857 tarihi, New York'lu kadın dokuma işçilerinin kitlesel biçimde greve gittikleri gündür.
New York'lu kadın dokuma işçileri ne istiyorlardı? New York'lu kadın işçiler, işgününün süresine karşı çıkıyorlardı. Normal bir işgünü 12 ile 14 saat arasında değişiyordu. İstemleri, 8 saatlik işgünü ve kendilerine seçimlerde oy hakkı tanınmasıydı. Greve 40.000'nin üstünde kadın işçi katılmıştır. Ancak bu grev Amerikan yönetimi tarafından kanlı bir biçimde bastırılmış ve olaylarda 129 kadın dokuma işçisi katledilmiştir. Böylece kadın işçilerin bu en temel istekleri kanla boğulmaya çalışılmıştır. Kadın emekçilerin bu direnişi, aynı zamanda sömürüye, baskıya, zulme, haksızlığa, eşitsizliğe karşı bir başkaldırıdır. Böylece 8 Mart 1857, tarihe kadın işçilerin ilk kitlesel grevi olarak geçmiştir. 8 Mart'a gerçek anlamıyla kimler sahip çıkmıştır? İnsan emeğini tüm değerlerin yaratıcısı olarak gören, yeryüzündeki her türlü sömürüye, haksızlığa, baskıya, eşitsizliğe karşı çıkan sosyalistler (devrimciler) sahip çıkmışlardır. Kadın ve erkek arasındaki her türlü eşitsizliğin kalkmasını isteyen ve bu uğurda mücadele eden sosyalistler, 8 Mart'a gerçek değerini vermişlerdir. 8 Mart'ın "Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü" olarak kabul edilmesi: II. Enternasyonal'e bağlı olarak 1907 yılında Stuttgart'da toplanan I. Enternasyonalist Kadınlar Kongresi, bir kadın enternasyonalinin kurulmasını ve bununla Clara Zetkin'in görevlendirilmesini karara bağlamıştır. II. Kadın Enternasyonal'i 1910 yılında Danimarka'nın Kopenhang kentinde toplandı. Kadın Enternasyonali'nin başkanı Clara Zetkin, kadın emekçilerin ve direnişlerinin bir sembolü olan 8 Mart'ın "Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü"olarak kabul edilmesini önerdi. Clara Zetkin'nın bu önerisi büyük bir coşkuyla kabul edildi. O tarihten itibaren 8 Mart, Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü, her yerde, kadının nihai kurtuluşuna doğru giden yolda önemli bir adım olmuştur. 8 Mart Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü, süreç içerisinde burjuvazi tarafından içeriği boşaltılmaya ve "dünya kadınlar günü" adı altında sınıfsal ve siyasal içeriğinden soyutlanmaya çalışılmıştır. tüm emekçi kadınlarımızın 8 mart uluslarası emekçi kadınlar gününü kutlarım
Bir gün değil ki sana dökülen gözyaşım, Bitecek değil ki sana olan özlemim.. Bir mezar, bir toprak seni uzaklaştırabilir mi anneciğim.. Yüreğin pamuk gibi, duygularıma yorgan gibi Duygularıma ufak bir pamuk yığını kadar hafif.. O kadar masum ki anneciğim, O kadar temiz ki pamuk yüreğin MADIMAK AYNA OLSUN BAKTIKÇA KENDİNİZDEN UTANIRSINIZ BELKİ
Konu azgerli tarafından (03-05-08 Saat 23:10 ) değiştirilmiştir.. |
||||||
|
|
|
| Bu mesaj için azgerli kullanıcısına teşekkür eden 8 üyemiz: |
|
|
#5 | ||||||
![]()
|
Bugün hala kız oldugu icin okula gönderilmeyen,Cocukluktan Cıktıgına kanaat getirildigi anda evlendirilen/tehlikesizlestirilen,
Okutulmayıp calısmak zorunda kalan ve taciz edilen, Okuyup calısıp taciz edilen, "Ciddi ve hanım" olmadıgı düsünüldügünde damgalanan, Evlendiginde "yenge" olan, Bosandıgında "sahipsiz dul kadın" olan, Basardıgında "aa hem de kadınmıs" diye hayret edilen, Dili fazla uzayan, "Sahibi" tarafından siddete maruz kalan, Basına "coban" gereken, Kendi degil bahtı güzel olsun denen, Eksik etek denen, Sacı uzun aklı kısa olan, Elinin hamuruyla erkek isine karısan,Sahipliyse fazla konusmaması, gülmemesi,boyanmaması, hatta mümkünse güzelligini kaybetmesi daha iyi olan, Giyimiyle erkegin saygınlıgına(!) dokunan, Helal ve haram olan, Önce söz,sonra yatak,sonra dayakla ıslahı lazım gelen, Gerekirse katli vacip gelen, Köyde kendine kalan miras payı erkek mirascılar arasında bilfiil pay edilen, Karnından sıpa,sırtından sopa eksik edilmemesi lazım gelen...(örnekler sonsuz gibi)............gibi............gibi.....hakkında ki tüm yargılar yine erkekler tarafından verilen, öznelliği, nesnelligi tartısılan kadın... Hepsinin sonuna kocaman bir ünlem ekleyelim değil mi (!) Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun diyemeyeceğim maalesef..., Erkek arkadaşların gösterdiği duyarlılıktan ötürüde çok teşekkürler...
|
|
| Bu mesaj için newayen_koçgri kullanıcısına teşekkür eden 8 üyemiz: |
|
|
#6 | |||||||
![]()
|
Kimi dert yanar köşe başında,
Vefasızdır çoluk çocuğu. Kimi tarlada, fabrikada, yukarıda, aşağıda.. Gün aynı gün. Hüzün, özlem, umut..hep aynı. Kimine töre nakışları işlenmiş. Her yanakta derin delta izleri. Say ki bin yaşında. Aynı yağmurla ıslanır, Aynı güneşle kurur saçları Ama ayrıdır sofraları Bir boşalsa bütün kadınlar, Bir boşalsa Okyanus oluşturur gözyaşları.
|
|
|
|
#7 | |||||||
![]()
|
Sitedeki tüm bayan arkadaşların nezdinde tüm kadınların 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü şimdiden kutluyorum.Kadınların sömürülmediği ve ezilmediği bir dünyanın yaratılmasına Bu 8 mart'da bir kapı açılması umuduyla ...
|
|
| Bu mesaj için erkanyaman kullanıcısına teşekkür eden 2 üyemiz: |
|
|
#8 | |||||
|
Yasaklı
|
dünyaya geldim gözümü açar açmaz diri diri toprağa gömüldüm.nedeni..
bir ailem vardı onlar benim annem ve babamdılar ama onlar beni yok saydılar birileri sordumu kaç çocuğun var diye babam ben hariç bütün erkek çocuklarının sayısını söyledi.nedeni... okul zamanı geldi gidemedim eğitim benim neyime dendi.çünkü.... 13-14 yaşında istemediğim insanlara başlık parası ,berdel,bedel altında satıldım buna karşı çıktım şiddet gördüm tokatlanıp aşağılandım. nedeni... sokağa atıldım eşim tarafından ailem tarafından. sokaklarda yaşam mücadelemi sürdürdüm bana iş verilmedi.verilen işlerde düşük ücreti kabul edersen gel dendi nedeni.. çalıştığım iş yerlerinde çoğu zaman tacize uğradım, sevdiğime sarıldım bunu ailem akrabalarım duydu.namustur diye öldürüldüm kimi zaman sokak ortasında kimi zaman bir dağbaşında kimi zamanda bir nehirde boğuldum nedeni.. hep aşağılandım hep sömürüldüm şiddet gördüm öldürüldüm satıldım NEDENİ.... bütün bunları ben KADIN olduğum için mi yaşadım? AMA BEN ÖNCE İNSANIM ama KADIN olduğum için hep unutuldumm aLıNTı |
|||||
|
|
|
| Bu mesaj için serpil kullanıcısına teşekkür eden 2 üyemiz: |
|
|
#9 | |||||||
![]()
|
Kadınlar çok uzakta. "İyi geceler" kokar çarşafları.
Masaya ekmek koyarlar yokluklarını hissetmeyelim diye. Sonra anlarız suçun bizde olduğunu. Sandalyeden kalkıp "Bugün çok yoruldun," deriz ya da "Boş ver, lambayı ben yakarım." Kibriti çaktığımızda, o yavaşça döner ve tarifsiz bir dikkatle mutfağa yönelir. Sırtı nice ölülerle, kamburlaşmış, hüzünlü bir tepe-aileden ölüler, onun ölüleri, senin kendi ölümün. Adımlarının gıcırtısını duyarsın eski döşemede, bulaşık telindeki tabakların ağlayışını duyarsın sonra da treni, askerleri cepheye götüren. ritsos
|
|
| Bu mesaj için koray kullanıcısına teşekkür edenler: |
|
|
#10 | |||||
|
Yasaklı
|
KADININ ADI YOK
Türkiye’de hala kadınların yüzde 40’ı görücü usulüyle evlenirken, yüzde 20’si nikahsız yaşıyor, 100 kadından 2’si yükseköğrenim görüyor. Türkiye'de 8 milyon kadın okuma-yazma bilmiyor, eğitim gören 100 kadından ise sadece 2 tanesi yükseköğrenim görüyor. Kadınların yüzde 40’ı görücü usulüyle evlenirken, yüzde 30’unun dini nikahla, yüzde 20’sinin ise nikahsız yaşıyor. Kadınların yüzde 55’inin doğum kontrolünü uygularken, Yüzde 64’ü hamilelik döneminde doktor yüzü görmüyor, yüzde 65’i eve gelen konuğa görünmüyor, ki bu özellikle kırsal kesimde çok yaygın. Anne olmak için ülkemizde yılda 2 bin 500 kadın yaşamını yitiriyor. Berdel, başlık parası, töre ve namus cinayetleri, dayak, baskı ve gelenekler kadını hedef almaya devam ediyor. Yani 21. yüzyılda Türkiye’de hala kadının adı yok. Türkiyemiz hala bu durumdayken, kadınlarımız hala sövülüp, dövülürken bende Kadınlar Günü kutlu olsun diyemeyeceğim. |
|||||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiket |
| dunya, kadinlar |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|