Genç İMRANLILAR  

Anasayfa Kadın Komisyonumuz İMRANLI FM RADYO Bugünki Mesajlar İmranli.Fm Dj'leri Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   Genç İMRANLILAR |
Tanışma, Kutlamalar ve Haftanın Konukları
| Kutlama, Taziyeler, Duyurular, Hakka Yürüyenler, Kırklar ve Mezar Merasimleri

Seçenekler Stil
Alt 04-25-08, 13:31   #1
ceritli

ceritli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 538
Tecrübe Puanı: 204 ceritli Üyemiz daha yolun başında
Standart Ali Ekber Çiçek'i Saygıyla Anıyoruz

1935 Erzincan Ulalar Köyü doğumlu Ali Ekber Çiçek, babasını 1939 Erzincan depreminde yitiriyor ve çok küçük yaşlarda rençberlik yapmaya başlıyor. Bu arada bağlamayı öğreniyor ve cem toplantılarında kulağı Alevi deyişleri ve ezgileriyle doluyor. İlkokul öğreniminden sonra maddi olanaksızlıklar sonucu öğrenimini sürdüremiyor, ancak ağır yaşam şartlarına karşın müzikten hiç kopmuyor. Müzik aşkı ağır basınca İstanbul'a göç ediyor ve halk müziğinin önemli isimleriyle tanışyor. Vatani görevi sonrası radyoya giriyor ve 35 yılı aşkın bir sürede 400'den fazla yapıtı yorumlayarak geniş kitlelere ulaştırıyor.

Halen TRT arşivlerinde ustanın 54 kaseti olduğu söyleniyor. Birçok ülkede konserler ve üniversitelerdeki sohbetler aracılığıyla bu toprakların sanatını dünyaya taşımaya çabalamış Ali Ekber Çiçek, bir kaynakta yolunu şöyle özetliyor:
''Gerçekleri göstermek, gerçeğe kavuşmak ve gerçeği olduğu gibi insanlara anlatmak için çalışmış bir insanım. Cahilden uzak, kâmile yakın oldum; büyüklerime saygı ile, küçüklerime sevgiyle yaklaştım. Konuşulan her kelâmı ibadet gibi dinledim, kimseyi acizlik ve bilgisizlikle itham etmedim... Bu icraatım boyunca hiçbir maddi menfaat sağlamadan, insanların duygularını sömürmek gibi bir yanlışlığa meydan vermedim.

Ali Ekber Çiçek, 26.04.2006 tarihinde aramızdan ayrıldı...

ozan Ali ekber çiçek ölümünün 2 inci yılında saygı ile anıyorum mekenı cenet olsun
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg 68725f2996ba808655c082a821acfe60.jpg (28,1 KB (Kilobyte), 169x kez indirilmiştir)

KİM DÖNERSE DÖNSÜN
BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN
ÇOCUKLARIM İÇİN
HALK İÇİN
ŞEHİTLERİN KANI İÇİN
MAZLUMUN YETİMİN HAKKI İÇİN
İMAM HÜSEYİNİN BAŞI İÇİN
ceritli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için ceritli kullanıcısına teşekkür eden 9 üyemiz:
Alt 04-25-08, 16:08   #2
sezair

sezair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 564
Tecrübe Puanı: 200 sezair Üyemiz daha yolun başında
Standart Cevap: Ali Ekber Çiçek'i Saygıyla Anıyoruz

ali ekber ustanın ölümünden kısa bir süre önce onu ziyaret etme fırsatımız olmuştu. size o ziyaretimizde ali ekber ustanın bize söylediği bir cümleyi sizlerle paylaşmak isterim...

biz 20 kadar genç ve cem tv eski müdürü yaşar tükek ve dosteli yardım derneği başkanı sakine tükekle beraber ali ekber çiçek ustanın kaldığı balıkesir altınolukta bulunduğu yere gittik. ustanın bulunduğu yerim adı MANASTIR dı. eski bir hanmış. ama yeride çok güzeldi. manastıra ufak bir köprüden giriliyor. köprünün altından su akıyor ama altı taşlık olduğundan çok güzel bir su sesi yayılıyor etrafa. tabi uzatmadan ustanın sözüne geleyim.

yaşar tükek, ali ekber ustaya "bu gençler senin yanına geldi onlara ne öğüt vermek dilersin" diyince. ali ekber usta "insanın ağzı ile kulağı arasında 5 parmaklık mesafe vardır" dedi. "ve bu kadar anlayana yeter" dedi...

o gün benim hayatımda yaşadığım en güzel günlerden biriydi. onun birebir yanında olup onla aynı sofrada onun muhabbetinde bulunup onu dinlemek benim için büyük bir şanstı....

tekrar hakka yürüyen ustamızı saygıyla ve rahmetle anıyorum...
sezair isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için sezair kullanıcısına teşekkür eden 4 üyemiz:
Alt 04-25-08, 21:23   #3
ceritli

ceritli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 538
Tecrübe Puanı: 204 ceritli Üyemiz daha yolun başında
Standart Cevap: Ali Ekber Çiçek'i Saygıyla Anıyoruz

Alıntı:
sezair´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ali ekber ustanın ölümünden kısa bir süre önce onu ziyaret etme fırsatımız olmuştu. size o ziyaretimizde ali ekber ustanın bize söylediği bir cümleyi sizlerle paylaşmak isterim...

biz 20 kadar genç ve cem tv eski müdürü yaşar tükek ve dosteli yardım derneği başkanı sakine tükekle beraber ali ekber çiçek ustanın kaldığı balıkesir altınolukta bulunduğu yere gittik. ustanın bulunduğu yerim adı MANASTIR dı. eski bir hanmış. ama yeride çok güzeldi. manastıra ufak bir köprüden giriliyor. köprünün altından su akıyor ama altı taşlık olduğundan çok güzel bir su sesi yayılıyor etrafa. tabi uzatmadan ustanın sözüne geleyim.

yaşar tükek, ali ekber ustaya "bu gençler senin yanına geldi onlara ne öğüt vermek dilersin" diyince. ali ekber usta "insanın ağzı ile kulağı arasında 5 parmaklık mesafe vardır" dedi. "ve bu kadar anlayana yeter" dedi...

o gün benim hayatımda yaşadığım en güzel günlerden biriydi. onun birebir yanında olup onla aynı sofrada onun muhabbetinde bulunup onu dinlemek benim için büyük bir şanstı....

tekrar hakka yürüyen ustamızı saygıyla ve rahmetle anıyorum...
ağzına yüreğine sağlık paylaştığın için sonsuz teşekkürler can.

birlikte ali ekber çiçek ustamızı ziyaret eden canlarada teşekkürler.

KİM DÖNERSE DÖNSÜN
BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN
ÇOCUKLARIM İÇİN
HALK İÇİN
ŞEHİTLERİN KANI İÇİN
MAZLUMUN YETİMİN HAKKI İÇİN
İMAM HÜSEYİNİN BAŞI İÇİN
ceritli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için ceritli kullanıcısına teşekkür edenler:

Bookmarks

Etiket
anıyoruz, Çiçeki, ekber, saygıyla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil