![]() |
| Anasayfa | Kadın Komisyonumuz | RADYO İSTEK | Bugünki Mesajlar | İmranli.Fm Dj'leri | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|||||||
| Yönetim Kurulu | Türkü Grubumuz | Halk Oyunları Ekibimiz | Tiyatro Ekibimiz | Semah Ekibimiz | Bayan Futbol Takımımız | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||||||
![]()
|
Haince öldürülen Metin Abiye Mektubum.. ( Gazeteci Metin Göktepeye - 1998 )
Cem Gürsel Yılgın Bugün nedenini bilmiyorum ama sürekli sen geldin aklıma Metin abi.. 2008 ve Temmuzun 4'ü.. Biliyorum, beden ölür, geride ufak ama dalınca dünyaya bedel bir miras kalır.. İçinde Metin'in de öz'ü olan..Senin özün Metin abi..Fadime Anamızın Mücadelesinin emeğidir o miras.İşte o yüzden anaların mirası sevgidir çocuklarına.Gülümsemedir. Biliyor musun Metin abi, 2 Temmuz hala taze.. Senin gidişin daha da taze bu Memlekette.. Kanın hala yerde..Ve hep taze kalacak.. Hatırladın mı Gazi Mahallesini ? Hani Alevi bedenleri tekmeleyip, sürükleyerek çöp bidonlarının yanına taşıyordu faşistler.. Ölü bedenleri tekmelerken yürekleri sızlamıyordu..Silahlardan kurşunlar yağıyordu halkımın üzerine..Birileri yine Alevilere göz dağı veriyor, birileri yine bize kıymaya çalışıyordu.. Ne kalmıştı geride ? Maraş, Sivas, Çorum, Malatya.. Kimse bilmiyordu ama Kızılırmak hep ağlıyordu.Çünkü kimsesiz bedenleri sürüklemek zorunda kaldı yıllarca..Masum bedenleri.Faşist can alıp, Kızılırmağın yüreğine bırakırken.. Ve geride unutulmayacak ama umursanmayan katliamlar kalmıştı.. Acımamışlardı halkımıza.Hatırladın mı Gazi Mahallesinde bizleri nasıl da ürkütmeye çalıştıklarını, Halil Dedeyi kahvede otururken kurşunladıklarını ? O gün sen de ordaydın abi.. Sen de görüyordun bazı gerçekleri.. Belkide hala izliyorsun olanları..Akbaba gibi üşüştü Faşistler.. Onlar, Hallacı Mansuru asarken de acımamışlardı..O zaman da bugün de yüreksizler.Onlar Zerdüştün halkını yok ederken de acımamışlardı..Ve onlar Hz Hüseyini de katlederken yüreksizdiler.Ama ayakta kalmayı hep başardılar, sinsice ve haince.. Belki bizde de suç var Metin abi.. Bazen çözemiyorum... 2008 yılındayız Metin abi..Ve yine ikinci sınıf vatandaşız bu ülkede.Birileri diyor ya ''Hak devletimizin kılıcını keskin eylesin'' O kılıç bizi kesiyor Metin abi.Hem de farkında olmadan..Yüzyıllar boyunca yasaklı ibadetlerde Hakkı çağırdık, Hızırı çağırdık.. Ve bugün yine yasaklı ibadetlerimiz.Belki mücadeleden korkmasak birşeyler yapabiliriz ama kancayı seneler önce attılar özümüze.Kör edildi kimimizin gözleri,sustular.. Kelepçelendi yüreklerimiz, taş olduk.. Sürgün edildik yurdumuzdan, el olduk.. Pir Sultan dan böyle öğrenmemiştik ki bizler.. Pirom ile açlık grevine giren Feti Bölükgirayın ziyaretine gitmiştik.. Cemevlerinin yasal statüye kavuşması için mücadele ediyordu.Ve Kadıköy Cemevi için.. Biliyor musun o gün hayatımın en büyük şaşkınlıklarından birini yaşadım.. Feti abinin yanında büyük bir kalabalık beklerken, sessiz, yalnız bir ali evladı ile karşılaştık.. Neredeydik Metin abi ? Kerbelayı bu memlekete mi getirdiler ? O Kerbela çöllerinde yolumuzu mu kaybettik yoksa .... Belki Hüseyinin peşinden gitseydik kaybolmazdık çöllerde.. Her Ağıtta seni anacağım Metin abi.. Ferhat Tunc'un ve Fadime Anamızın haykırdığı gibi; ''Uy ben öleyim lo, Yiğidim sen ölme ne olur, dur ben öleyim lo ! '' Adına Kerbela dedikleri, Kerbelaya dönen bu Vatandan Cennetteki Metin Abime..
|
|
| Bu mesaj için Şoreş kullanıcısına teşekkür eden 11 üyemiz: |
|
|
#2 | |||||||
![]()
|
Evet değerler katledilince isyan etmemek elde değil... Hele sevdiğin,değer verdiğin ve örnek aldığın bir insan katledilince acısı hiç ama hiç geçmemecesine yüreğine yer ediyor...Metin abi her sabah penceremin önünden geçerek işe giderdi,onun hem kişilik ve karakterine hemde mesleğine öylesine hayrandım ki onun gibi yaman bir gazeteci olmayı çok istemiştim.Yüreğinin iyiliği ve güzelliği mahallede dillere destandı..Bir sabah uyanmak ve bu güzel yürekli insanın artık hayatta olmadığını öğrenmek o kadar acıydı ki ; ilk şiirimi Metin abiye yazdım o gün ; ÖLÜME BİLE BİLE O gün yine gözyaşı vardı, Yine haber, Haber hazırlama sevdası… Bilir miydi? O güzel gözlerine bakamayacağının, Sevdiğinin… Annesinin gözlerinden süzülecek yaşları… Neden oluyor bu zulümler? İnsanların, Sevgi dolu ruhlarını, Ayırmak bedenlerinden? Sevdiği,kıymetlisi olan insanı, Bir daha görememek, İşte o en büyük acı… Bile bile ölüme lades dedi. Bugün olmasa belki yarın olacaktı sanki… İnatla gitmek istedi, Tutukluların cenaze törenine… Önce “basın kartı olmayan giremez” dendi, Ama o zaten bir gazeteciydi, İnadına diretti, Girmeliyim!! Sonra iki polis kavradılar kollarından onu… Ve , Bir daha göremedi kimse, O sevgi dolu insanı… “Ben Metin Göktepe, Gazeteciyim” diyen çığlıklar yankılandı dört duvar arasında, Ve belki de bunlar son sözleri oluverdi… Neden oluyor bu zulümler, Neden? O artık yok ama içim umutla dolu… O geri gelecek, Dönecek aramıza… Hayatımızdaki bir çok güzellikte, Bizlerle olacak biliyorum, Belki bir çiçekte, Belki sevgiyle gülümseyen bir çocuk yüzünde, Kim bilir? Kimi zaman yürek atışımızın ritminde… Ama ruhu ve sevgisi yaşayacak bizimle… denizcandemir/10 Ocak 1996
|
|
| Bu mesaj için denizcandemir kullanıcısına teşekkür eden 5 üyemiz: |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiket |
| abiye, göktepe, mektubum, metin |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|