![]() |
| Anasayfa | Kadın Komisyonumuz | RADYO İSTEK | Bugünki Mesajlar | İmranli.Fm Dj'leri | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|||||||
| Yönetim Kurulu | Türkü Grubumuz | Halk Oyunları Ekibimiz | Tiyatro Ekibimiz | Semah Ekibimiz | Bayan Futbol Takımımız | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||||||
![]()
|
Madem Yeryüzü Benim Mabedim Diyor Yüce Allah; Niçin Camiye de gelmiyorsunuz? Ne farkı var cemevinden iki yerdede Allahı anmıyormusunuz..
-- Efendim Hz. ali cami de şehit oldu, Bu yüzdendir vs. vs.. İlk önce bizim pirlerimizden duyduğumuz ozamanlar cami yoktu..Hz. İmam Ali'de kapısının önünde şehit olduğudur.. 1 Camide de,cemevinde olduğu gibi, Aşk ile Allah'a yakarma varmıdır,''el ele el hakka'' inancı var mıdır? 2 Camide de,cemevinde olduğu gibi,Gözyaşı var mıdır,Hz. Hüseyin aşkına gözyaşı döküyor musunuz? Hz. Peygamberin masum ve pak olduğuna işaret ettiği ehlibeyt ve onun devamı oniki imamların isimlerini anıyormusunuz? 3 Bizler Mürşid-i Kamil dedeleri yani Evlad-ı Resullere onların ceddine ikrar vermişiz.. Cemevinde de posta onları temsilen otururlar.. Camide ise Diyanetin paralı paralı Hocaları vaaz veriyor.. Ehlibeyt i bırakıpta ,Paralı Hocalarımı rehber edinelim.. Unutmayalım ki dedeler bu yolu ''gönüllü'' olarak bir kırık sazları ile getirdiler..Cami hocalarına 2 ay maaş vermeyin bakalım ne oluyor... 4 Camide de cemevlerinde olduğu gibi ''RAZILIK'' varmıdır? Bizler hakkın huzuruna kul hakkı ile çıkmamak için hesabımızı bu dünya da görürüz,yani ''Ölmezden evvel,ölürüz''..Camide de bu var mıdır? 5 Camilerde de cemevinde olduğu gibi ''adam öldürenler,nefsi için karısını boşayanlar,kısaca bu gibi ağır suçları işlemiş yol düşkünleri giremez,'' bu Cami için de geçerli mi? 6 Cem evinden çıkan biri diri diri adam yakmaz,adam kesmez,can incitmez.. Camiden çıkanlar bunu yapıyorlar mı? 7. Cemevinde Hz. Peygamber'in kırklar ceminden kalan semah vardır.. Camide de var mıdır ? Sesinizi duyar gibiyim..HAYIR ! ! !Kısaca bu yüzden camiye gitmiyoruz..
|
|
|
| Bu mesaj için Ebru ÖZDEMİR kullanıcısına teşekkür eden 6 üyemiz: |
|
|
#2 | ||||||
|
Kadınlar Kolu ![]()
|
ayrımcılığın olmadığı bir dünya dileklerimle....
![]()
|
|
| Bu mesaj için pınar med kullanıcısına teşekkür eden 7 üyemiz: |
|
|
#3 | ||||||
![]()
|
Bilmeyenler için küçük ama insanlık için büyük bi anektod..
Hz. Ali Camide şehit oldu ..
|
|
|
| Bu mesaj için Ebru ÖZDEMİR kullanıcısına teşekkür eden 4 üyemiz: |
|
|
#4 | ||||||
|
Kadınlar Kolu ![]()
|
Aleviler de bunu yas bildi ve camiye girmediler bir daha..
ne kadarı doğru bilinmez.. ![]()
|
|
| Bu mesaj için pınar med kullanıcısına teşekkür edenler: |
|
|
#5 | |||||||
![]()
|
Uzu süredir gelemiyordum.
Bu yüzden Tüm İmranlılara ve forum halkına canı gönülden selamlar. Dikkat ettiyseniz alevilik konusunda benim çizgim net ve ütopik varlığa bile karşı durmaktadır. Benim aleviliğim efsanevi hikayevi yada inanc babında Kuran Buyruktan öteye gidemez. Bu yüzden de gah bu forumlarda gah alevilik adı altında pekçok forumda ya asimileci yada kafatascı dendim. ne hikmetse alevi dedirtemedim. Şimdi biraz fikrimle biraz bilgimle bu konuya bir kaç kelam yazacam doğrusunu Allah bilir. Alıntı:
Sebebi zaten içinde saklı. CAMİ=Ca: Bulununan toplanılan . Mİ= Olduğunda,olunduğunda.Yani Toplanıldığında ,toplanılan yerin adresi gibi anlamlara gelen bir sözcük dizimine sahiptir. Cami ayrıca Cematlerin toplanıldığı yer cemaatkarların yeride olduğunda. Şii ler ile eşşariyeler birer cemaat olduklarından gittikleri toplandıkları yerlere cami denmiş olası gibi geliyor. Gerçekte ibadethanenin yeri MESCİD dir. Cami cematiyle mecidde toplanmasına kuvvetle ihtimal dil birleşimi ile ortaya cami çıkmıştır. Biz Aleviler şii lerin ve eşşeriyelerin cemaatleşmesinide kabul etmeyip her iki cematten de uzak kaldığımızdan cami olgusu bizde yer etmemiş zamanla dergahlaşmıştır. Meleseye hemen olmuş bakışımız yüzünden cami ye neden gitmiyoruz gibi bir soruya sebebler çıkarmak kısa sürede olan bir şey değidlir. Şunuda unutmayın Aleviler islamı Türk olarak islamdan yaklaşık 300 ile 500 yıl sonra kavuşmuştur. Buda zamanlamaları içine aldığı olguları değiştirmiştir.
|
|
| Bu mesaj için srdr_ist kullanıcısına teşekkür edenler: |
|
|
#6 | ||||||
![]()
|
serdal daha önce senle görüşmüştüm ...........................hatırladınmı......kaşın ma
|
||||||
|
|
|
|
|
#7 | |||||||
|
Başkan Yard. ![]()
|
Alıntı:
![]()
|
|
| Bu mesaj için Birdal Çoban kullanıcısına teşekkür eden 3 üyemiz: |
|
|
#8 | ||||||
![]()
|
Hatırlamadım. Nerden görüştüğümüzü de karşınma dediğin ne....
Arkadaş sizin duymak isteyipte söylemediğim nedir. onu söylede birazda ben seni kaşiyim ![]() Hepimiz aynı inancın adamıyız... Hepimiz aynı davanın adamıyız... Hepimiz aynı ikrarın adamıyız... Bu dediklerimden birine eyvallah yada kabul ediyorsan ben kimseyi kaşıyacak laf demiyorum. Dediğimin eksiği var ama yanlışı yok...
|
|
|
|
#9 | |||||||
|
Genel Sorumlu ![]()
|
arkadaşlar herkes düşüncesini özgürce ifade edebilir..
varsa yanlış bulduğunuz fikirlerinizle bunu beyan ediniz.. kaşınma gibi kelimelerle kırıcı olmaya gerek yok... |
|||||||
|
|
|
| Bu mesaj için sebahat kullanıcısına teşekkür eden 3 üyemiz: |
|
|
#10 | ||||||
![]()
|
Kimsenin kırıcı bişey için dediğini sanmıyorum. Ben bu forum ilk zamanılarında benim normal biri olmadığımı düğşünen birkaç gencle görüşmüştük. İnsanların ruhu güzel ama inanc konusunda malesef yapılacak çok şey kalmamış. Bunun sebebi sahipsizlik. Bunu ben Şahkulun da konuştuktansonra anladım.
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|