Genç İMRANLILAR  

Anasayfa Kadın Komisyonumuz RADYO İSTEK Bugünki Mesajlar İmranli.Fm Dj'leri Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   Genç İMRANLILAR | DİNİ İNANIŞLAR | Alevilik Tarihi | Alevi İnanç Zİyaretleri/Türbeleri

Seçenekler Stil
Alt 10-19-10, 15:46   #1
Ebru ÖZDEMİR

Ebru ÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 4068
Tecrübe Puanı: 684 Ebru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud of
Arrow Neden Camiye Gitmiyoruz?

Madem Yeryüzü Benim Mabedim Diyor Yüce Allah; Niçin Camiye de gelmiyorsunuz? Ne farkı var cemevinden iki yerdede Allahı anmıyormusunuz..

-- Efendim Hz. ali cami de şehit oldu, Bu yüzdendir vs. vs..

İlk önce bizim pirlerimizden duyduğumuz ozamanlar cami yoktu..Hz. İmam Ali'de kapısının önünde şehit olduğudur..

1 Camide de,cemevinde olduğu gibi, Aşk ile Allah'a yakarma varmıdır,''el ele el hakka'' inancı var mıdır?

2 Camide de,cemevinde olduğu gibi,Gözyaşı var mıdır,Hz. Hüseyin aşkına gözyaşı döküyor musunuz? Hz. Peygamberin masum ve pak olduğuna işaret ettiği ehlibeyt ve onun devamı oniki imamların isimlerini anıyormusunuz?

3 Bizler Mürşid-i Kamil dedeleri yani Evlad-ı Resullere onların ceddine ikrar vermişiz.. Cemevinde de posta onları temsilen otururlar.. Camide ise Diyanetin paralı paralı Hocaları vaaz veriyor.. Ehlibeyt i bırakıpta ,Paralı Hocalarımı rehber edinelim..
Unutmayalım ki dedeler bu yolu ''gönüllü'' olarak bir kırık sazları ile getirdiler..Cami hocalarına 2 ay maaş vermeyin bakalım ne oluyor...

4 Camide de cemevlerinde olduğu gibi ''RAZILIK'' varmıdır? Bizler hakkın huzuruna kul hakkı ile çıkmamak için hesabımızı bu dünya da görürüz,yani ''Ölmezden evvel,ölürüz''..Camide de bu var mıdır?

5 Camilerde de cemevinde olduğu gibi ''adam öldürenler,nefsi için karısını boşayanlar,kısaca bu gibi ağır suçları işlemiş yol düşkünleri giremez,'' bu Cami için de geçerli mi?

6 Cem evinden çıkan biri diri diri adam yakmaz,adam kesmez,can incitmez.. Camiden çıkanlar bunu yapıyorlar mı?

7. Cemevinde Hz. Peygamber'in kırklar ceminden kalan semah vardır.. Camide de var mıdır ?

Sesinizi duyar gibiyim..HAYIR ! ! !Kısaca bu yüzden camiye gitmiyoruz..
Güneş yağ-bal satma gayretinde elinde buluttan mendili.
Eğlenemiyorum.
Çocuk değilim.
Ebru ÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için Ebru ÖZDEMİR kullanıcısına teşekkür eden 6 üyemiz:
Alt 10-19-10, 23:34   #2
pınar med
Kadınlar Kolu

pınar med - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 5355
Tecrübe Puanı: 305 pınar med is a jewel in the roughpınar med is a jewel in the roughpınar med is a jewel in the roughpınar med is a jewel in the roughpınar med is a jewel in the roughpınar med is a jewel in the rough
Standart Cevap: Neden Camiye Gitmiyoruz?

ayrımcılığın olmadığı bir dünya dileklerimle....
Alt 10-20-10, 12:32   #3
Ebru ÖZDEMİR

Ebru ÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 4068
Tecrübe Puanı: 684 Ebru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud ofEbru ÖZDEMİR has much to be proud of

Bilmeyenler için küçük ama insanlık için büyük bi anektod..
Hz. Ali Camide şehit oldu ..
Güneş yağ-bal satma gayretinde elinde buluttan mendili.
Eğlenemiyorum.
Çocuk değilim.
Ebru ÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için Ebru ÖZDEMİR kullanıcısına teşekkür eden 4 üyemiz:
Alt 01-20-12, 08:29   #4
pınar med
Kadınlar Kolu

pınar med - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 5355
Tecrübe Puanı: 305 pınar med is a jewel in the roughpınar med is a jewel in the roughpınar med is a jewel in the roughpınar med is a jewel in the roughpınar med is a jewel in the roughpınar med is a jewel in the rough

Aleviler de bunu yas bildi ve camiye girmediler bir daha..
ne kadarı doğru bilinmez..
Alt 03-30-12, 11:42   #5
srdr_ist

srdr_ist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 2662
Tecrübe Puanı: 481 srdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant future

Uzu süredir gelemiyordum.
Bu yüzden Tüm İmranlılara ve forum halkına canı gönülden selamlar.

Dikkat ettiyseniz alevilik konusunda benim çizgim net ve ütopik varlığa bile karşı durmaktadır. Benim aleviliğim efsanevi hikayevi yada inanc babında Kuran Buyruktan öteye gidemez. Bu yüzden de gah bu forumlarda gah alevilik adı altında pekçok forumda ya asimileci yada kafatascı dendim. ne hikmetse alevi dedirtemedim.
Şimdi biraz fikrimle biraz bilgimle bu konuya bir kaç kelam yazacam doğrusunu Allah bilir.

Alıntı:
Madem Yeryüzü Benim Mabedim Diyor Yüce Allah; Niçin Camiye de gelmiyorsunuz? Ne farkı var cemevinden iki yerdede Allahı anmıyormusunuz..

eyvallah Allah heryededir. Camisi kilisesi cem evi olmaz.

-- Efendim Hz. ali cami de şehit oldu, Bu yüzdendir vs. vs..
Hz. Ali camide şehit edildiği için değil aslında camilerde küfür hakkaret edilmesi yüzünden gidilmedi.

İlk önce bizim pirlerimizden duyduğumuz ozamanlar cami yoktu..Hz. İmam Ali'de kapısının önünde şehit olduğudur..
Cami yoktu doğruda mescid vardı.

1 Camide de,cemevinde olduğu gibi, Aşk ile Allah'a yakarma varmıdır,''el ele el hakka'' inancı var mıdır?

onu biz bilemeyiz. Allah bilir. Kimin Allaha hakkıyla yakardığını sevdiğini cami cem evi kıyasıyla hata ederiz. Böyle bir düşünce alevilikte zaten yok. Allahın sevgili kulu heryerde mevcuttur.

2 Camide de,cemevinde olduğu gibi,Gözyaşı var mıdır,Hz. Hüseyin aşkına gözyaşı döküyor musunuz? Hz. Peygamberin masum ve pak olduğuna işaret ettiği ehlibeyt ve onun devamı oniki imamların isimlerini anıyormusunuz?

iyide hadi sünni camisinde bu dediklerin yapılmıyor. O zaman şii camisinde yapılıyor. Neden oraya gitmiyorsun derler. Demekki cami olayı aslında başka Alevilerin camiye gitmemesine sebeb başka bir şey olmalı bu dedikleriniz buraya kadar geçerli bir tek neden yoktur.

3 Bizler Mürşid-i Kamil dedeleri yani Evlad-ı Resullere onların ceddine ikrar vermişiz.. Cemevinde de posta onları temsilen otururlar.. Camide ise Diyanetin paralı paralı Hocaları vaaz veriyor.. Ehlibeyt i bırakıpta ,Paralı Hocalarımı rehber edinelim..
Burda benimde aklım karışık aslında. Neticede dede de insan maaş lazımda diyanet dediğin sünni dir. Bize zaten uymaz. Kimse imam ile ibadet etmek istemez ama bu ayrımcı bir durumdur. Alevilik dede lik pirlikten aldığı vesile ile peşinden gitmektedir. Pirliğe bağlılığı kalmamış alevi için imam yada dede nin ne olduğu fark edeceğini sanmıyorum.

Unutmayalım ki dedeler bu yolu ''gönüllü'' olarak bir kırık sazları ile getirdiler..Cami hocalarına 2 ay maaş vermeyin bakalım ne oluyor...
kimse aç bişey yapmaz. Dedelerimizin vefalığına saygı rahmetle anmamız onların hakkı olduğu içindir. Lakin sanki devran başka artık.

4 Camide de cemevlerinde olduğu gibi ''RAZILIK'' varmıdır? Bizler hakkın huzuruna kul hakkı ile çıkmamak için hesabımızı bu dünya da görürüz,yani ''Ölmezden evvel,ölürüz''..Camide de bu var mıdır?
Razılık şart o kesin. Camide de Allah için bişey yapılıyor. Bizim anlattığımız samimi sadece iman olan bu amacla oldukları yerde duranlar içindi. Yoksa Bugüne kadar yapılan her katliamları cuma namazından çıkmış köpek soylarına cami değil Allah ı görseler yapacakları yinede bu kötülüktür. Bizim anlattığımız kişilere göre değil inanc ile olanlara göre belki bir kişiyi anlatıyoruz belki bin kişi ama iş imana itikate geldimi camide olan ile olmayanı inanc sahipleri vardır diye hepsini eleştiremeyiz bu nedenle lafımızı biz iyi doğru olan için söylemek zorundayız kötüsü eksiğini bulma amaçlı olursa razıyım deyip cem evinde razısız duranda çoktur lakin bu bütünün tamamı değildir. Bu nedenle iyi esenlik sahibi olarak açıklamak zorundayız

5 Camilerde de cemevinde olduğu gibi ''adam öldürenler,nefsi için karısını boşayanlar,kısaca bu gibi ağır suçları işlemiş yol düşkünleri giremez,'' bu Cami için de geçerli mi?
Bence bu alevileride artık aynı ayak. Yolu bilmekle o yolda gitmek çok farklı şeyler. Siz yol düşkünü gördünüz mü? sanki hayır gibi..

6 Cem evinden çıkan biri diri diri adam yakmaz,adam kesmez,can incitmez.. Camiden çıkanlar bunu yapıyorlar mı?
Güç kimdeyse zalim odur. Koçgiri isyanında başlangıcı imranlı da Bey ler sünnileri imranlıdan yok etmek istemediler mi? Hatta canlarına bile kast etmediler mi? Hz Hüseyin kerbela dan sağ çıksaydı yezidin ordusunu yok etmesi gerekirdi. Mazlum olmak güçsüz olmak aslında GÜNAHSIZ olmaktır. Buda dünyada ahirette seni haklı kılar. Aleviliğin en güzel insancıl yönü sevgi merhametle bakmasıdır. Biz buna dayanmışız bundan güç almışız.

7. Cemevinde Hz. Peygamber'in kırklar ceminden kalan semah vardır.. Camide de var mıdır ?
İbadet işinde herkeste bişey vardır. Allah kimseye vermediğini istemez. Hz. Muhammed peygamber değilkende ibadet ederdi. oruç tutardı.

Sesinizi duyar gibiyim..HAYIR ! ! !Kısaca bu yüzden camiye gitmiyoruz..
Evet söz konusu olaylar bu yüzden diye gitmiyoruz.
Sebebi zaten içinde saklı.
CAMİ=Ca: Bulununan toplanılan . Mİ= Olduğunda,olunduğunda.Yani Toplanıldığında ,toplanılan yerin adresi gibi anlamlara gelen bir sözcük dizimine sahiptir.
Cami ayrıca Cematlerin toplanıldığı yer cemaatkarların yeride olduğunda.
Şii ler ile eşşariyeler birer cemaat olduklarından gittikleri toplandıkları yerlere cami denmiş olası gibi geliyor.
Gerçekte ibadethanenin yeri MESCİD dir. Cami cematiyle mecidde toplanmasına kuvvetle ihtimal dil birleşimi ile ortaya cami çıkmıştır.
Biz Aleviler şii lerin ve eşşeriyelerin cemaatleşmesinide kabul etmeyip her iki cematten de uzak kaldığımızdan cami olgusu bizde yer etmemiş zamanla dergahlaşmıştır. Meleseye hemen olmuş bakışımız yüzünden cami ye neden gitmiyoruz gibi bir soruya sebebler çıkarmak kısa sürede olan bir şey değidlir. Şunuda unutmayın Aleviler islamı Türk olarak islamdan yaklaşık 300 ile 500 yıl sonra kavuşmuştur. Buda zamanlamaları içine aldığı olguları değiştirmiştir.
Alt 03-30-12, 19:34   #6
sabri

Üye No: 1513
Tecrübe Puanı: 453 sabri has much to be proud ofsabri has much to be proud ofsabri has much to be proud ofsabri has much to be proud ofsabri has much to be proud ofsabri has much to be proud ofsabri has much to be proud ofsabri has much to be proud ofsabri has much to be proud ofsabri has much to be proud ofsabri has much to be proud of

serdal daha önce senle görüşmüştüm ...........................hatırladınmı......kaşın ma
sabri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-31-12, 08:22   #7
Birdal Çoban
Başkan Yard.

Birdal Çoban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 2
Tecrübe Puanı: 2444 Birdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond repute

Alıntı:
sabri´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
serdal daha önce senle görüşmüştüm ...........................hatırladınmı......kaşın ma
Sabri sözlerine dikkat et...! Varsa bi derdin düşüncelerinle konuşman daha doğru olur kanımca. Fikirlerini bekliyoruz Sabri sabırsızlıkla

Birdal Çoban
Torne Cesus(Casus)

Alt 03-31-12, 11:03   #8
srdr_ist

Tecrübe Puanı: 481 srdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant futuresrdr_ist has a brilliant future

Hatırlamadım. Nerden görüştüğümüzü de karşınma dediğin ne....
Arkadaş sizin duymak isteyipte söylemediğim nedir. onu söylede birazda ben seni kaşiyim

Hepimiz aynı inancın adamıyız...
Hepimiz aynı davanın adamıyız...
Hepimiz aynı ikrarın adamıyız...

Bu dediklerimden birine eyvallah yada kabul ediyorsan ben kimseyi kaşıyacak laf demiyorum. Dediğimin eksiği var ama yanlışı yok...
Alt 03-31-12, 11:09   #9
sebahat
Genel Sorumlu

sebahat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 773
Tecrübe Puanı: 760 sebahat has much to be proud ofsebahat has much to be proud ofsebahat has much to be proud ofsebahat has much to be proud ofsebahat has much to be proud ofsebahat has much to be proud ofsebahat has much to be proud ofsebahat has much to be proud ofsebahat has much to be proud ofsebahat has much to be proud ofsebahat has much to be proud of

arkadaşlar herkes düşüncesini özgürce ifade edebilir..
varsa yanlış bulduğunuz fikirlerinizle bunu beyan ediniz..
kaşınma gibi kelimelerle kırıcı olmaya gerek yok...
sebahat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için sebahat kullanıcısına teşekkür eden 3 üyemiz:
Alt 03-31-12, 11:17   #10
srdr_ist

Kimsenin kırıcı bişey için dediğini sanmıyorum. Ben bu forum ilk zamanılarında benim normal biri olmadığımı düğşünen birkaç gencle görüşmüştük. İnsanların ruhu güzel ama inanc konusunda malesef yapılacak çok şey kalmamış. Bunun sebebi sahipsizlik. Bunu ben Şahkulun da konuştuktansonra anladım.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil