![]() |
| Anasayfa | Kadın Komisyonumuz | İMRANLI FM RADYO | Bugünki Mesajlar | İmranli.Fm Dj'leri | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|||||||
| Yönetim Kurulu | Türkü Grubumuz | Halk Oyunları Ekibimiz | Tiyatro Ekibimiz | Semah Ekibimiz | Bayan Futbol Takımımız | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||||||
![]()
|
SİVAS YÖRESİ OTANTİK.
Pınarın başında söylenen sözler. Deli ediyor beni yardaki gözler. Öndeki gelinler ardaki kızlar. Atma bu taşları ben yaralıyam. Akşam oldu bu gün niye aşmıyor . Deli gönül bildiğinden şaşmıyor. Doldurdum kadehi verdim eline . Gahirlenmiş o yar bundan içmiyor. KANBER GÜRBÜZDAL. Ben bir gümüş kutuyum Ver elinden tutuyum Verinb benim yarimi Çiynemeden yutuyum Uzun uzun tel benim . Neme gerek el benim. Giderim gurbet ele. Kahyamıdır el benim Gidersem ne olur bana . Hayırlar olsun sana. Beni yigitler aldı. Yazıklar olsun sana. KANBER GÜRBÜZDAL. AL ELMAYI YEDİNMİ. Al elmayı yedinmi Sırrın elle verdinmi. Eğil bir yol öpeyim. Biryanını yedimi. Köprümnün altı çiçek. Bu çiçek biçilecek. ,evlenmeyin bekarlar. Naylon kızlar çıkacak. ŞIH ŞIH HONDA Irmak susuz olurmu . Dibi kumsuz olurmu. Ben müftüye danıştım. Yigit yarsız olurmu. Şıh şıh Honda bu Honda. Diz çökerler bu Honda . Bu hon bize yaramaz Hop kalkarlar bu Honda.. Alın canlarım alın. Pırnadı yere çalın. Irmagı göremiyom . Bulanık giremiyom. Varsam yarin yanına. Meylimi veremiyom. Şıh şıh Honda bu Honda. Diz çökerler bu Honda . Bu hon bize yaramaz Hop kalkarlar bu Honda.. Alın canlarım alın. Pırnadı yere çalın. Ay aydındır varamam . Dile destan olmamam. Varsam yarin yanına. Bağlasalar duramam. Şıh şıh Honda bu Honda. Diz çökerler bu Honda . Bu hon bize yaramaz Hop kalkarlar bu Honda.. Alın canlarım alın. Pırnadı yere çalın. KANBER GÜRBÜZDAL UZUN OLUR UZUN YOLUN CILGASI. Uzun olur uzun yolun cılgası. Çağlayıp akıyor gönül ırmağı Seninğibi mefasızın dalgası. Aşsa karlı daglar ilazım değil. Menekşe koymuşlar gülün adını. Vallahi almadım ben muradımı. Gurbet ele gider geri dönmesem. Dertli gelin koyun benim adımı. Açın pencereyi değmesin yeller Ben seni seviyom ne bilsin eller. Bahçede açılan kırmızı ğüller. Oda benimgibi boynu egiyor. KANBER GÜRBÜZDAL KARANFİLİM EK BENİ Karanfilim ek beni Karfilli yar nazlı yar Sulu yere dik beni . Nakarat. Eger meyve vermesen. Nakarat Kazma alda sök beni Nakarat At ellerin bynuma boynuma Boynuma yar boynuma Sok ellerin koynuma koynuma yar Haçlıcagın yokise yokise yar yokise Oda benim boynuma boynuma yar boynuma Karanfil ekermisin Balınan şekermisin Kız bana etigini Ahrette çekermisin At ellerin bynuma boynuma Boynuma yar boynuma Sok ellerin koynuma koynuma yar Haçlıcagın yokise yokise yar yokise Oda benim boynuma boynuma yar boynuma MAIMAK BİTİ Mİ OLA Madımak bittimi ola Yoları tutumu ola. Ela gözlü nazlı yar. Bizi unuttumu ola. Oymadımak madımak Dönde biyol beri bak Madımaktan aşım var Ne belalı başım var. Yirmiden bir eksik On dokuz oynaşım var Oymadımak madımak Dönde biyol beri bak Madımak biçim biçim Başımdan düştü çitim. Tez gönder kavuşalım Ölüyom senin için Oymadımak madımak Dönde biyol beri bak KAYALAR GÖLGELENDİ Kayalar gölgelendi kayalar gölgelendi Güzeller suya indi Her güzelden bir öpüş Yine can tazelendi. Kayaların yılanı Gel dolanı dolanı İnsan öpüp sevmezmi. Ayagına geleni BAHÇELERDE BORÜLCE Mavilim incilimyar yar nakarat Bahçelerde borilce Ben istemem görümce İnsan bir hoş oluyor Kaynanayı ğörünce. Irafa fican koydum Mavilim incilim yar yar Dibine mercan koydum Kaynanamın adını Kuruklu sıçan koydum. Mavilim incilim yar yar YAYLALAR Çayırda bize bakar Oy yaylalar yaylalar. O kız bize yaramaz Kız senin ettiğini Mevlam bile kınamaz. O yaylalar yaylalar Oyyalalr yaylar yayla yayladınızmı Oy yaylalar yaylalar çimen bagladınızmı Oy yaylalar yaylalar ben askere giderken. Oyaylalar yaylalar kızlar agladınızmı Karşıdan gel götreyim Oy yaylalar yaylalar El uzat gül vereyim Dudah senden yüz benden . Öpersen gel vereyim Oyb yaylalar yaylalar Oyyalalr yaylar yayla yayladınızmı Oy yaylalar yaylalar çimen bagladınızmı Oy yaylalar yaylalar ben askere giderken. Oyaylalar yaylalar kızlar agladınızmı Kanber gürbüzdal |
||||||
|
|
|
|
|
#2 | ||||||
![]()
|
YAZALIM OZANLARI
Gidelim yıldız dağına. Kızıl ırmak boylarına. Çamlı belin yamacı,na. Yazalım ozanları Varalım beserek üstüne. Sivri alanın düzüne. Gül tepenin zirvesine Yazalım ozanları Çıkalım çifte minareye. Madımakta bir haneye. Sivastaki her sahneye. Yazalım ozanları Bakalım şeme dağına. Şarkışlanın yamacına. Kanbelerin kitabına Yazalım ozanları KANBER GÜRBÜZDAL Konu *SiBeL* tarafından (09-22-08 Saat 09:07 ) değiştirilmiştir.. Sebep: iletişim bilgisi vermek yasaktır... |
||||||
|
|
|
|
|
#3 | ||||||
![]()
|
KAVAK KÖYÜ.
Yolunun üstünde bir yüksek kaya. Tarihi anlatır kavak köyünde. Ormanı yüksekte çam ile meşe. Tarihi anlatır kavak köyünde. Geçmişi miras tarih ezeli. Ne yiğit,i biter nede güzeli. İnsan sevgisidir yaşam düzeni.. Geçmişi anlatır kavak köyünde. Evliyalar soyu pirler ocağı. İlimden yanadır gençlerin çağı. Köyün ortasında bir şehit ağcı. Hüzün,ü anlatır kavak köyünde. Yiğitler töremiş erler meydanı. Ne şairi biter nede ozanı. Ata yolundadır okur yazarı. Kanber,i anlatır kavak köyünde. KANBER GÜRBÜZDAL. sevgili kanber açmışolduğunuz konularda iletişim adresi belirtemez siniz.. Konu yoxuli tarafından (09-22-08 Saat 02:17 ) değiştirilmiştir.. |
||||||
|
|
|
|
|
#4 | ||||||
![]()
|
Kötüye mert olur yiğide kalleş.
Yobaza yayladır aydına ateş. Ufku karnlıktır dogarmı güneş. kendi kültürünü yaktıgı zaman. Garibe gurbettir cahile vatan. Dostuna düşmandır kemlere cihan. Ateşe atılmış söyler,mi ozan. Aydınlara kılıç çektigi zaman. Kanbere kin olmuş sevgiye düşman. Yazara saldırır rabettir imam. Erenler dergahı geçermi buradan. Otuz yedi canı yaktıgı zaman. KANBER GÜRBÜZDAL. Konu *SiBeL* tarafından (09-22-08 Saat 09:10 ) değiştirilmiştir.. Sebep: iletişim adresi yasakkkkkkkkkkkk |
||||||
|
|
|
|
|
#5 | ||||||
![]()
|
Biz bir Güneştik Çorum'da
Gönlümüz birlik yolunda Dokuzyüz seksen yılında KIYILDIK BİZİ UNUTMAYIN Biz bir fidandık Maraş'ta Vardık ülkede,savaşda İnsanlık için barışta VURULDUK BİZİ UNUTMAYIN Biz bir ozandık Sivas'ta Semahla durmuştuk safta Kültür için Madımakta YAKILDIK BİZİ UNUTMAYIN ! Biz bir rüzgardık Gazi'de Kötüye Karşı Menzil'de Onca şehit Kanber ile KIRILDIK BİZİ UNUTMAYIN KANBER GÜRBÜZDAL Konu *SiBeL* tarafından (09-22-08 Saat 09:09 ) değiştirilmiştir.. Sebep: iletişim adresiniz lütfen profilinizde yer verin bu şekilde her mesajın altına yazamayınız... |
||||||
|
|
|
|
|
#6 | ||||||
![]()
|
Orta köy
Gezmek istiyorsan Sivas ilini Emlak yöresini şirin köyünü Topaç boğazını ırmak köyünü Uğramadan gitme gel Orta köy’e Tatmak istiyorsan Çermik suyunu Kaplan deresini meyve suyunu Beserek dağından soğuk suyunu Kızılırmak yolu dön Orta köy’e Almak istiyorsan yayla havası Çeşit çeşit açan çiçek furyası Ozanlar diyarı ilim mezrası Uğramadan gitme kal Orta köy’de Olmak istiyorsan ilim irfanı Akar dostlarına sevgi pınarı Köylerin başkenti,Veysel diyarı Kanber’le bir türkü çal Orta köy’de Kanber Gürbüzdal |
||||||
|
|
|
|
|
#7 | ||||||
![]()
|
Yahyalı köyü
Yeşil bahçeleri çökmüş üstüne, Eski yaylalara gerek kalmamış, İşlenmiş dağları yeşil nakışa, Yöreye güzellik sunar Yahyalı. Fındıklının suyu çıkar yukardan, Alim ağa çeşmesinden eski pınardan, Gaburun dağından yelli boyundan, Irmak havzasını besler Yahyalı. Konaklar yapılmış çıkmış düzlere, Karışmış kültürü davul sazlara, Emlak yöresinde örnek bizlere, Örf-ü adetini tutar Yahyalı. Açmış yollarını birlik eylemiş, Ağası dedesi sevgi söylemiş, Ayrılığa savaş dostluk eylemiş, Bir tohumda Kanber ekmiş Yahyalı. KANBER GÜRBÜZDAL |
||||||
|
|
|
| Bu mesaj için Kanber kullanıcısına teşekkür edenler: |
|
|
#8 | ||||||
![]()
|
Beyyurdu
Bak Gül Baba Zirvesine Selam verir Erciyes’e Şahin kaya eteğine Kurulmuş beyler yurdu Tarih almış beserekten Sular çağlıyor tepeden Dağlar mor sümbüllü çimen Kokar durur beyler yurdu Nakış almış atasından Saçlığından saltasından Al çiçekli yarmasından Kültür yeri beyler yurdu Destan almış güzelinden Geçmez örfü töresinden Neşesinden sevgisinden Kanber dolu beyler yurdu Kanber Gürbüzdal |
||||||
|
|
|
|
|
#9 | ||||||
![]()
|
HOCABEY
Hacı bektaş vermiş ocak. Pirep sultan nur yalıncak. Dost kapısı kucak kucak. Hoca beyliden geçiyor. Küre baba sütlü oluk. Havsat ocagıdır konuk. Derin dere dosta dönük Hoca beyliden geçiyor. Cirit yazı ilik suyu. Bektaşden gelir soyu. Erenlerin öncü köyü . Hoca beyliden geçiyor. İlk yerleşim ırmak boyu. Örnek saymış dugrulugu. Kanber ararsan dostlugu . Hoca beyliden geçiyor. KANBER GÜRBÜZDAL sevgili kanber açmışolduğunuz konularda iletişim adresi belirtemez siniz.. . Konu yoxuli tarafından (09-22-08 Saat 02:13 ) değiştirilmiştir.. |
||||||
|
|
|
|
|
#10 | ||||||
![]()
|
KÜMBET KÖYÜ.
Kızıl oluk yaylasına . Göç yolunun cılgasına. Fırın derenin havzasına . Varınca kümbet gelir. Daşlar hacı büyük yazıya. Kara çayır çahşak kayaya. Kertme dere soğuk suya. Varınca kümbet gelir. Armutlu,ya çevik önüne. Korulu ziyaret yönüne. Hızır babanın izine. Varınca kümbet gelir. Hamza aganın yolagına. Kuru alanın boylarına. Ozan Kanber,in köylerine. Varınca kümbet gelir. KANBER GÜRBÜZDAL sevgili kanber açmışolduğunuz konularda iletişim adresi belirtemez siniz.. Konu yoxuli tarafından (09-22-08 Saat 02:14 ) değiştirilmiştir.. |
||||||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiket |
| sivasşarkışlakavak |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|