![]() |
| Anasayfa | Kadın Komisyonumuz | RADYO İSTEK | Bugünki Mesajlar | İmranli.Fm Dj'leri | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|||||||
| Yönetim Kurulu | Türkü Grubumuz | Halk Oyunları Ekibimiz | Tiyatro Ekibimiz | Semah Ekibimiz | Bayan Futbol Takımımız | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |||||
![]()
|
Tarihçemiz
Sivas ili İmranlı ilçesine bağlı köyümüz Türkkeşlik İmranlının en büyük köylerinden biri olup ilçeye uzaklığı 10 Km dir.sınır komşularımız ise Eskikeşlik, Bahar, maden, kılıçköy, uzuntemur, adamfakı, karaboğaz, diğer tarafta Zara, suşehri, geminderesi ve kumoğlu’ dur Köyde sabit oturan nüfus 640 civarında iken bu oran yaz aylarında 1200’lere kadar çıkmaktadır. 1 yaylası olan köyümüzün 11 tanede ağılı olup bunlar at oluğu, sayıcı oğlu, çamlı ağıl, gözlek taşı, kışla deresi, yedi pelit, himmet oğulları, ala sakal, çit köyü, uzun göze, ve kındıralı dır. Türkkeşliğin kuruluşu 1886 yıllarına dayanmaktadır. Daha önce köyümüzün mevkisi okçular diye anılmakta iken o yıllarda bu mevkiye gelip çadır kurarak burada yaşamaya başlayan bir grup bu alana düzyurt adını verir. Köye İlk önce Kars’tan 2 aile gelir. bunları Kasım oğulları ve çindil oğulları (yani Şeyhgil) takip eder. Türkkeşlik adı ise köyümüz kurulmadan evvel bu alana Ankara haymana civarından gelen göçebe insanlar burada okçuluk ve atıcılık müsabakaları yaparlarmış yine aynı alanda güreşler tutulurmuş. Keş güç anlamına geldiği için bu alana keşlik denilmiş. Yine eski keşlikten kopan köylülerimiz diğer keşlik aşiret olduğu ve köy adının ayırt edilmesi için bu alana da Türk unvanını ekleyerek Türkkeşlik adını koymuşlar. Köyümüzün başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup son zamanlarda da arıcılık ön plana çıkmaya başlamıştır. Ayrıca peynirimizde oldukça meşhurdur. Köyümüzde 1944 yılında yapılan iki öğretmenli 41 öğrencinin eğitim gördüğü 4 derslikli bir ilk öğretim okulu olmakla beraber orta öğretim öğrencilerimiz İmranlı ve Zara’ya giden taşımalı eğitim sistemi ile okumaktadır. Bir cami, ebe tayin edilmediği için kapalı bir sağlık ocağı bulunan köyümüzde 2 de mezarlık bulunmaktadır. Köyümüzün altyapı problemi tamamen çözülmüş olup tek önemli problem su sorunudur. 1939 yılındaki büyük Erzincan depreminden köyümüz oldukça etkilenmiştir. 1960’larda köy 250 hane iken daha sonra 125 haneye kadar düşmüştür. 1974’de nüfusun tekrar artması ile göç başlamış, Büyük bir çoğunluğun istikameti İstanbul bir kısım hemşerilerimizin ki de Almanya olmuştur. 1980’lerde göç iyice artmış deyim yerinde ise köy adeta boşalmıştır. köyde 20 ana sülale olup bunlar: ala sakal, aley gil, aşık osmangil, hamogil, hüsükgil, kamburgil, karamusagil, kertlezgil, sarı hasanlar, şeyhgil, taşoğgil ve yonuzgil dir. Göçün büyük bir bölümü İstanbul’a olunca köylülerimiz sosyal ve ekonomik dayanışmalarını devam ettirmek, sahip oldukları kültürü yaşatmak düşüncesi ile 1997 yılında türkkeşlik derneğini kurarlar. Dernek kısa zamanda gerek İstanbul’daki türkkeşliklerin bir araya gelmesi, gerekse köyün problemlerinin çözümü yönünde önemli çalışmalara imza atar. 896 üyesi bulunan Derneğimizin Kadıköy de yapılan çok katlı kültür merkezi Tüm Sivas derneklerine örnek olacak bir yapıya sahiptir. Kültür merkezinin 1 ve 2. katları düğün salonu, 3. katı lokal, 4. kat ise bilgisayar ve bilardo gibi donanımla gençlerin hizmetine sunulmuştur. Köy derneğimiz ayrıca yoksul hemşerilemizin yanında olmakla beraber okumak isteyen fakir öğrencilerimize yardımcı olmayı da bir görev bilmektedir. Sİvas'ın Gururu İMRANLI Gülü TÜRKKEŞLİK KÖYÜ
|
|
|
| Bu mesaj için duzpiroğlu kullanıcısına teşekkür eden 4 üyemiz: |
|
|
#2 | |||||||
![]()
|
Arkadaşlar,birbirimize karşı kırıcı olmayalım....Alevi veya Sünni olmalarının önemi yok...duzpiroğlu arkadaşımız,köyünü anlatmış...Durduk yere bu şekilde saldırmanın anlamı yok....
|
|||||||
|
|
|
| Bu mesaj için hikmet kullanıcısına teşekkür eden 5 üyemiz: |
|
|
#3 | |||||
![]()
|
Arkadaşlar burada köyümüzün alevimi yoksa sunni mi olduğunu anlatmadım.Ama bu şekilde bir ayrım neden yapıldı anlayamadım.Ne olursa olsun ben köyümle gurur duyuyorum.
SİVASIN GURURUSUN İMRANLININ GÜLÜBİR BAŞKASIN SEN,TÜRKKEŞLİK KÖYÜ
Konu emrahozcan58 tarafından (04-07-08 Saat 00:22 ) değiştirilmiştir.. |
|||||
|
|
|
| Bu mesaj için duzpiroğlu kullanıcısına teşekkür eden 2 üyemiz: |
|
|
#4 | ||||||
![]()
|
Herkesin köyü kendine farklı, güzel gelir.Geçmişte olan olayları burada birinden çıkarmak ta doğru değil bence......
Arkadaşım Paylaşımın için teşekkür ederim.. Hevalê min, Ji bo Topîkê te, Ez tera Teşekkûr Dikim.... Olwozê mi, Topîkê torê, Ez tora Teşekkür Kono... |
||||||
|
|
|
| Bu mesaj için Şoreş kullanıcısına teşekkür eden 3 üyemiz: |
|
|
#5 | ||||||
![]()
|
sevgili albay arkadaşım arkadaşın gönderdiği konuda bir art niyet yoktur
üste arkadaşın belirtiği gibi insanları geçmişteki bir takım olaylarla yargılamamak gerek bu yargısız infaz olur burada arkadaş kendi köyünü bir takım sorunlarıyla ve güzelikleri ile anlatmaya çalışmış.biz eger burada bu türk bu kürt bu alevi suni yaklaşımlarla insanlara yaklaşırsak bahsetiğimiz yada istediğimiz barış ortamını halklarla sağlayamayız bizim daim olan bir sloganımız var kürt türk kardeştir ama biz bu sloganın dışına çıkarsak hiç bir zaman ne kürdü ne türkü nede alevi sunisinde bu ülkede barış sağlama gibi bir olanagımız olmayacak ve bizim kanımıza doyamayan vampirilerin işine gelecektir biz bu ülkede ne kadar barış ve kardeşlik içerisinde yaşarsak bir bir kirli ilişkiler ortaya çıkacaktır (ergenekonda) oldugu gibi |
||||||
|
|
|
|
|
#6 | |||||
![]()
|
Hayırlı Olsun..
Genel kurul toplantısı 27 Nisan Pazar günü gerçekleşti.Bir çok kişinin katılımı ile gerçekleşen seçimlerde kendisine en yakın oyu alan İrfan TURAN ı yaklaşık 30 oy farkıyla önde kapatan Muhlis ÇOŞAR kazandı.Yeni dernek başkanı seçilen Muhlis ÇOŞAR aynı zamanda eski yönetimde görev yapmaktaydı.Yeni görevi olarak üstlendiği Başkanlık vazifesini en iyi şekilde gerçekleştireceğini vurgulayan ÇOŞAR, yeni projeler hakkında bilgi verdi.Şuan da 5 katlı Hizmet binasında köy halkına ve yakın köylere verdiği destekle İmranlının göz bebeği olan Türkkeşlik Köyü yeni yönetimi ile daha da aktif olacağının sinyallerini verdi.[Üye olmadan linki göremezsiniz.. Üye olmak için tıklayınız...] olarak yeni yönetimimize başarılar dileriz.. Sivas 'ın İmranlı İlçesine bağlı Türkkeşlik köyünün kuruluşu 1886 lara kadar dayanmaktadır .Yeri ve konumu itibariyle bir çok kabilererin uğrak yeri olmuştur. Yetişen yeni nesil gittikçe köy tabirinin ne olduğunu bilmez olmuş ve köylerinin yolu dahi bilmez olmuştur. Unutmayalım ki bir zaman gelecek bizlerin köyde meyvesini yediği ağaçlar susuz kalacak, tarlaran sürülmeyecek, bostanlar ekilmeyecek.Evet; Yetişen yeni nesil gençlere köy sevgisini, hasretini yaşatalım.Onları senede bir kerede olsa köyümüze götürelim. Her sene tertiplenmesi gereken bir seyahat planı olmalıdır. Gençlere yeterli imkanlar sağlanmadığı müddetçe onları kaybederiz.
|
|
|
|
|
#7 | |||||||
![]()
|
Alıntı:
|
|||||||
|
|
|
| Bu mesaj için albay kullanıcısına teşekkür eden 2 üyemiz: |
|
|
#8 | |||||||
![]()
|
Alıntı:
|
|||||||
|
|
|
|
|
#9 | ||||||
![]()
|
bende senin beni anlayışla karsıladıgın icin tesekür ederim ama bazı arkadaslar bu siteyi kendi tekeli gibi yönetmektedir benim konumu yazdıklarına göre hakaret icerdigi icin kapatılmıstir simdi bu yazıyı göern arkadaşlar benim nasıl bişey yazdıgımı merak ediyorlardır benim konumda hicbir hakeret yoktur
umarım emrahcan58 nikli arkadasımız anlamıstır |
||||||
|
|
|
| Bu mesaj için albay kullanıcısına teşekkür edenler: |
|
|
#10 | |||||||
![]()
|
Alıntı: