![]() |
| Anasayfa | Kadın Komisyonumuz | RADYO İSTEK | Bugünki Mesajlar | İmranli.Fm Dj'leri | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|||||||
| Yönetim Kurulu | Türkü Grubumuz | Halk Oyunları Ekibimiz | Tiyatro Ekibimiz | Semah Ekibimiz | Bayan Futbol Takımımız | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |||||||
![]()
|
Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk... Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur.
Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır. Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip California'ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen arkasında bıraktığı Hasan'ın hatırasından kopamaz. Uçurtma Avcısı arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir roman. Babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakârlıkları ve yalanları... Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını yansıtan Uçurtma Avcısı, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişini aşama aşama gözler önüne seriyor. Uçurtma Avcısı'nda anlatılan olağanüstü bir dostluk. Bir insanın diğerini ne kadar sevebileceğinin su gibi akıp giden öyküsü... |
|||||||
|
|
|
| Bu mesaj için Canan Karakuş kullanıcısına teşekkür eden 4 üyemiz: |
|
|
#2 | ||||||
|
Kültür Sanat Sorumlusu
|
bugün ben Mavisu'yun kardeleniyim
Nif Dağı'nın yeşil yüzünde gülümseyen Akdeniz güneşinin altında... koynumda uyandı bu sabah doğa bu sabah ışığını doğanın memelerinden emdi kalbim... * yorgun parmaklarımdan damlıyor Yağmur'um Can'ımı veriyor ölü toprağı serpilmiş hayatıma berrak ırmaklar denizine kavuşuyor gözlerimde içimde yüzyıllık yollar yüzyıllık bir ayrılık oluyor ve ölüyor zaman günlerin vuslatında... * yitik bir dost selamıdır nazlı kardelenim yıllardan ve yollardan bana kalan toprağımın kekik kokusudur gül diyerek tenime sürdüğüm ırmaklarımda yıkanan susuz ceylanlarıma yaren ki onlar avuçlarımdan içerler ab-u hayatlarını o vakit bir dünya yıkılır içimde bir hayat kendini doğurur kısır rahminden... * ey hayat! bağışla kadim bir zulümdür umut dediğin ve aşk ilk mültecidir yeryüzünün öldürdüm ruhumda konaklayan Esmer dilenciyi söktüm acının köklerini kalbimden bağışla... KARDELEN
|
|
| Bu mesaj için uğur mutlu şahin kullanıcısına teşekkür edenler: |
|
|
#3 | |||||||
![]()
|
Evet. Bende bu kitabı okudum ve şiddetle tavsiye ederim.
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|