![]() |
| Anasayfa | Kadın Komisyonumuz | RADYO İSTEK | Bugünki Mesajlar | İmranli.Fm Dj'leri | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|||||||
| Yönetim Kurulu | Türkü Grubumuz | Halk Oyunları Ekibimiz | Tiyatro Ekibimiz | Semah Ekibimiz | Bayan Futbol Takımımız | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||||||
![]()
|
Slm arkadaslar Bu topige Gecmiiste Memleketimizde Yasanmis Olan Olaylarin Buyuklerimizin Bizlere Anlatmis Oldugu Kadari Yada Bildigimiz Kadari ile Yazalim Eger Aramizda Dogrusunu Bilen Bir Abimiz Veya Kardesimiz Cikar ise Herzaman Ogrenmeye Vede Paylasmaya Acigiz.
Saygilar.!!
|
|
| Bu mesaj için derekoylu kullanıcısına teşekkür edenler: |
|
|
#2 | ||||||
|
Başkan Yard. ![]()
|
Dedem Casus bi köyde ev yapıyormuş. İşi bitmiş iş sahibine "Ez care herim gundda bıgerim werım" demiş
(Ben bi köyü dolaşim gelim)Neyse dedem gitmiş gelmiş. "Apo akbina te meydani gundu ew konuşmuşdıbi okule çekına vıra dıgotun".(Senin köyün meydanındaki araziye okul yapalım dedi köylü demiş )Adam hemen "Haso Hüso gan koç arabekın kevıran wenın akbina meydane" demiş.(haso Hüso öküzleri arabaya takın taş getirin meydandaki arsaya )Casus dedem hemen orayada bi göz oda yapmış İki iş parasını koymuş cebine yallah yola koyulmuş Daha sonra köylüler adamın yanına gitmişler:d Adam demiş benim arazime okul yaparsınız ha falan filan. Adamlar öyle bişey yok demişler saa kim söledi demişler. Adam Casus söledi demiş Köylüler Caus kendisine iş çıkartmak için sölemiştir sana demişler. Adam" Mıdı ..................Casus diye sövmeye başlamış![]()
|
|
| Bu mesaj için Birdal Çoban kullanıcısına teşekkür eden 14 üyemiz: |
|
|
#3 | ||||||
![]()
|
Ilk olayi da ben yazayim dedim.
Derekoy'lu * Husso kollo* Bir Kis Gunu imranli'ya Giden Baba'min Dedesi Hava Cok Kotu Oldugu icin Aksam Koye Donus Yolunda Yazikoyden Gecer iken Misafir Olmus Dayilarinin Evinde. (Yazikoy imranliya 3 Km Derekoy ise 7 Km) Havada'da Cok Kar Yagisi Oldugu icinn Birakmamislar. O Da O Gece Yazikoyde Yatmis. Yazikoyde'de Sevdigi Kiz Varmis. Oyle Bir Plan Yapmiski Vallaha!! ilk Duydugumda iste Bu Benim Dedem Dedim!! Yanii Sabah Kalkiyor Kar Yagisi Durmus Vede Hava iyi Yola Cikiyorr. Ama Daha Henuz Koyun icinden Bizim Koye Giden Yolda Hic Ayak izi Yok; Saat Cok Erkendi Cunku( Erken Kalkan Yol Alir Hesabi) Plani Varmis Meyersem Aksamdan Babamin Dedes,i Babamin Baba Annesine Haber Ucurmus. Yada Konusmus .( Ayrintilar Bilinmiyor )Sabaha Beraber Kacacaklar Mis.Sabah Bulusmuslar Vede Koyun icinden Sevdigi Kizi Sirtina Alarak, Derekoy Yoluna Vuruyorr. Koyu Cikana Kadar Sadece Tek Bir Kisinin Ayak izleri Gorunuyorr.![]() Ne Zeka Degilmi Bu!! Her Neyse Koylu Herkes Kalkiyor Tabi Babamin Baba Annesini Ariyorr.. Ama Bulamiyorlar ![]() Sonradan Duyuyorlarki, O Gece Dedem O Koyle Misafir Oldugunu. Vede Bizim Koye Giden Yola Dogru Gidiyorlar. Ama Bakiyorlarki Tek Bir Kisnin izi Gidiyor Tabiki Birazdaha Gidiyorlar Koyden 500 Metre Felan Sonra Bakiyorlarki izler 2 Kisi Oluyorr![]() ![]() Ama Ne Yapa Bilirlerki Daha Degilmi Onlar Farkina Varana Kadar Bizim Dede Koye Varmis.Evet Canlar Benim Bu Olay Hakkinda Bildiklerim Bu Kadar. Saygilar..!! ![]()
|
|
| Bu mesaj için derekoylu kullanıcısına teşekkür eden 5 üyemiz: |
|
|
#4 | ||||||
|
Başkan Yard. ![]()
|
Dedem Casus Gomahande Köyü sınırları içerisine giren ormanda gözüne bi ağaç kestirmiş. o ağacı kesip öküz arabası yaacakmış
Ormana gitmiş ve Gomahandelilere yakalanmış. yakalandığı kişilerde annemin dayıları Gozel Özcan, Aziz Özcan p casus ne yapıosun burda falan derken dedem çocukları kafalamış. "Zarıno werın wera dızzetiye hükım" Çocuklar gelin size hırsızlığı öğretim ![]() Çocuklarda öğret casus amca demişler. Neyse Dedem demiş siz gidin şu ağacı kesin ben firrık öttürürsem hemen saklanın falan demiş. Neyse dayımlar kesmeye başlamışlar. Dedem bi ıslık öttürmüş dayımlar hemen saklanmışlar. Neyse dedem demiş birini gördüm sanki demiş. Siz devam edin demiş. Dayımlar ağacı kesip bitirmişlr. Dedem demişkı "Zarıno herın wi tapa kes hatise ğebere bıdın mı"(Şu tepeye gidin bakın biri gelirse bana haber verin )Dayımlar tepede iken dedem ağacı çoktan Cerit Köyü sınırlarına sokmuş bulunmakta ![]() Dayım: Lolo Casus em ğapandıne. Ez ........... diye sövmeye başlamış ![]() Not Aziz dayım, Gozel dayım ve dedem yan yana iken dayımlar tarafından anlatıldı ![]() ![]()
|
|
| Bu mesaj için Birdal Çoban kullanıcısına teşekkür eden 9 üyemiz: |
|
|
#5 | ||||||
![]()
|
Canlar yokmu bildiginiz baska meseleler
![]() Yarim yamalakda olsa olur eksikleri bilen arkadaslar tamamlar ![]() ![]()
|
|
|
|
#6 | ||||||
|
Başkan Yard. ![]()
|
Çokkkk.......................................
|
|
|
|
#7 | |||||||
![]()
|
Keyyy cıdıkeeee
|
|
![]() |
| Bookmarks |