Genç İMRANLILAR  

Anasayfa Kadın Komisyonumuz RADYO İSTEK Bugünki Mesajlar İmranli.Fm Dj'leri Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   Genç İMRANLILAR |
Tanışma, Kutlamalar ve Haftanın Konukları
| Kutlama, Taziyeler, Duyurular, Hakka Yürüyenler, Kırklar ve Mezar Merasimleri | Hakka Yürüyenler

Seçenekler Stil
Alt 03-03-09, 11:11   #1
Aysel

Aysel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1797
Tecrübe Puanı: 356 Aysel is a splendid one to beholdAysel is a splendid one to beholdAysel is a splendid one to beholdAysel is a splendid one to beholdAysel is a splendid one to beholdAysel is a splendid one to beholdAysel is a splendid one to beholdAysel is a splendid one to beholdAysel is a splendid one to beholdAysel is a splendid one to beholdAysel is a splendid one to behold
Standart Yusuf Hayaloğlunu Kaybettik..

Şarkı sözleri öksüz kaldı

Bir süredir hastanede tedavi görmekte olan şair-şarkı sözü yazarı Yusuf Hayaloğlu hayatını kaybetti.

Akciğerinde oluşan ödem nedeniyle son 24 saati yoğun bakımda geçiren Yusuf Hayaloğlu bugün sabah saatlerinde solunum yetmezliğinden hayata gözlerini yumdu.

Başta Ahmet Kaya olmak üzere birçok sanatçının şarkı sözlerini yazan, aynı zamanda Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın ağabeyi olan Yusuf Hayaloğlu 3 çocuk babasıydı.

Arkasında yüzlerce şarkı sözü ve "Gözleri İntihar Mavi" adlı bir de şiir kitabı bırakan Hayaloğlu'nun ,"Hani Benim Gençliğim", “Başım Belada", "Kod Adı Bahtiyar, "Başkaldırıyorum", “Ayrılığın Hediyesi”, “Yüreğim Kanıyor" gibi onlarca şarkı sözü Ahmet Kaya tarafından bestelenmiş ve yorumlanmıştı.

Yusuf Hayaloğlu 56 yaşındaydı...
Aysel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için Aysel kullanıcısına teşekkür eden 3 üyemiz:
Alt 03-03-09, 11:44   #2
Birdal Çoban
Başkan Yard.

Birdal Çoban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 2
Tecrübe Puanı: 2444 Birdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond reputeBirdal Çoban has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yusuf Hayaloğlunu Kaybettik..

Güzel şiirleri Ahmet Kaya besteleri ile dinliyorduk. Ahmet Kaya'yı kaybettik. Devamında Yusuf Hayaloğlu'nun ağzından dinlemeye başladık. Ve şimdide Yusuf Hayaloğlu'nu kaybettik.

Bütün şiir sevenlerin Ahmet Kaya sevenlerin, Yusuf Hayaloğlu sevenlerinin başı sağolsun.

Birdal Çoban
Torne Cesus(Casus)

Alt 03-03-09, 11:46   #3
şükrü doğan

şükrü doğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 3394
Tecrübe Puanı: 415 şükrü doğan has much to be proud ofşükrü doğan has much to be proud ofşükrü doğan has much to be proud ofşükrü doğan has much to be proud ofşükrü doğan has much to be proud ofşükrü doğan has much to be proud ofşükrü doğan has much to be proud ofşükrü doğan has much to be proud ofşükrü doğan has much to be proud ofşükrü doğan has much to be proud ofşükrü doğan has much to be proud of

allahtan rahmet diliyorum.çok usta bir yazardı ve bizim kültürümüzle yoğrulmuş bir dile sahipti.
şükrü doğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-09, 12:25   #4
Ercan Aktaş

Üye No: 3553
Tecrübe Puanı: 0 Ercan Aktaş has much to be proud ofErcan Aktaş has much to be proud ofErcan Aktaş has much to be proud ofErcan Aktaş has much to be proud ofErcan Aktaş has much to be proud ofErcan Aktaş has much to be proud ofErcan Aktaş has much to be proud ofErcan Aktaş has much to be proud ofErcan Aktaş has much to be proud ofErcan Aktaş has much to be proud ofErcan Aktaş has much to be proud of
Standart 2. kuruluş yıldönümü...

Merhaba Arkadaşlar,
Genç İmranlılar ile yeni tanıştım, 2. kuruluş yıldönümüne gelirken sadece Birdal Can arkadaşın ismini biliyordum. En iyi tanışma yerinde olur dedim ve kuzenlerim, ablam ile programa geldik.
Merakla geldim.
Tabi program başladığında bir şeylerin ters gittiğini hemen düşündük kuzenlerim ile. Ya biz yanlış yerdeydik, ya da burası yanlıştı.
Ben üniversiteli yıllarımda arkadaşlar sorduklarında Sivaslı olduğumu hiç söylemezdim, hatta "işte bir Sivaslı var tanıştıralım" dediklerinde, hayır kalsın, Sivas'tan güzel insanlar az çıkar, eğer güzel bir insansa zaten mutlaka bir yerde yollarımız kesişir.
Evet neden Sivaslı, İmranlılı olduğumu kabul etmiyordum, çünkü sivas denince aklıma Sivasta aslına Pir Sultan gelirdi, Sivas'ta yakalanan Deniz Gezmiş gelirdi, ve daha sonra Hasret Gültekin'i, Nesimi'yi, Metin Altıok'u ve daha nice nice Güzel İnsanlarımızı yakan Sivas gelirdi.
Onun için ben Sivaslı değilim derdim, İmranlı ise devlet şiddetini, baskısını, asimilasyonu ilk yaşadığım yerdi.
Bütün bu sebeplerden Sivas ve imranlı'dan hep uzak oldum, ancak benim için yeni bir süreç de başladı, Sosyal bilimci olarak içinde geldiğim coğrafyaya başka bir yerden bakmaya başladım.
Daha 1919'larda beni yaşadığım o diyarda "Halklara Sosyalizm, Kürtler Özgürlük" diyen Dr. Nuri Dersimi'yi okuyacaktım, Alişer'i, Zarife'yi tanıyacaktım. Sonrasinda Koçgirinin derelerini insan kanı ile dolduran Musatafa Kemal'in komutanı Topal Osaman'ı...ve o genç cumhuriyetin, kemalist kadroların önce Koçgiri'de, sonra Dersim'de Kürt-Alevileri nasıl katlettiklerini okuyacak ve yeniden kendi kimliğimi yapacaktım.
Yani ben Koçgiriliyim demeye başladım artık.
Ve söleninize gelirkende merakla geldim
Yaşadılarım ve gördüklerim içimi acıtmadı desem yalan olur.
Hrant Dink derki; "aydın insan vicdanı olsan insandır" bende bu söze inanırım.
Şölen bence CHP'ye adam devşirme programı olmuştu.
Şaşıyorum tabi; Madımak Katliamında cayır cayır yanarken insanlarımız, Gazi'de kurşunlanırken CHP-SHP yani aslan sosyal demokratlar iktidardaydı, Maraş'da katledilirken bunlar iktidardaydı...
Kendi geçmişine bakmak böyle bir şey mi?
Ve orada yaşamış-geçirmiş diye söz alıp konuşan insanlar, CHP'liler...evet arkadaşlar Hasret Gültekin adının orada anılmasını istemezdi, ve de Pir Sultan...
Yazık...çok yazık... belki birileri iyi niyetli de olabilir. Ama sonuç bu.
Evet soruyorum, CHP ile MHP arasında bir fark var mı?
Yetmez mi bunca kendimizi bu egemenlere terketmemiz...
Evet anladım bir daha, ben ne Sivaslı'yım ne de İmranlı'lı...ben Koçgiriliyim..
Ercan Aktaş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-09, 13:38   #5
Ali Gülgez

Ali Gülgez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 964
Tecrübe Puanı: 1206 Ali Gülgez has a reputation beyond reputeAli Gülgez has a reputation beyond reputeAli Gülgez has a reputation beyond reputeAli Gülgez has a reputation beyond reputeAli Gülgez has a reputation beyond reputeAli Gülgez has a reputation beyond reputeAli Gülgez has a reputation beyond reputeAli Gülgez has a reputation beyond reputeAli Gülgez has a reputation beyond reputeAli Gülgez has a reputation beyond reputeAli Gülgez has a reputation beyond repute

desenize siirler yine babasiz kaldi kim yazacak simdi bize böyle duyguyla sevgiyle isyanla karisik siirleri kim bize yazacak AH ULAN YUSUF oldumu simdi,sirasimiydi önce AHMET sonrada sen gittigin yerde tüm dostlara selam söyle topragin bol olsun
Ali Gülgez isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-09, 13:52   #6
ZatiALİniz

ZatiALİniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 269
Tecrübe Puanı: 379 ZatiALİniz is a splendid one to beholdZatiALİniz is a splendid one to beholdZatiALİniz is a splendid one to beholdZatiALİniz is a splendid one to beholdZatiALİniz is a splendid one to beholdZatiALİniz is a splendid one to beholdZatiALİniz is a splendid one to beholdZatiALİniz is a splendid one to beholdZatiALİniz is a splendid one to beholdZatiALİniz is a splendid one to beholdZatiALİniz is a splendid one to behold

Ah Ne Fayda... Ah Ne Fayda...Kefen Beyaz Ah Ne Fayda...........
Sen Gitsende Banane Onlar Ağlasın
.

ALİ'yi Seven, Benide Sever, Beni Seven ALİ'yide Sevmiş Olur. Çünkü Ben ZatiALİniz.im
ZatiALİniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-09, 14:48   #7
veli can

veli can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 3018
Tecrübe Puanı: 260 veli can is a name known to allveli can is a name known to allveli can is a name known to allveli can is a name known to allveli can is a name known to allveli can is a name known to allveli can is a name known to allveli can is a name known to allveli can is a name known to all

DEMEKKİ İYİ ADAMMIŞ. EĞER KÖTÜ İNSAN OLSAYDI BAYAĞI YAŞARDI...MALU İYİ İNSANLAR FAZLA YAŞAMAZ.
veli can isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-09, 16:53   #8
yazgülüm

yazgülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 801
Tecrübe Puanı: 379 yazgülüm is a splendid one to beholdyazgülüm is a splendid one to beholdyazgülüm is a splendid one to beholdyazgülüm is a splendid one to beholdyazgülüm is a splendid one to beholdyazgülüm is a splendid one to beholdyazgülüm is a splendid one to beholdyazgülüm is a splendid one to beholdyazgülüm is a splendid one to beholdyazgülüm is a splendid one to beholdyazgülüm is a splendid one to behold

Hani bir şiirinde diyordun ya 3 5 güne kalmaz bende yanındayım diye.Kavuştun sonunda Ahmet 'ine.Sende aramızdan ayrıldın şiirler yetim ve öksüz kaldı artık.Yüce mevlam dan sana rahmet ailene ve sevdiklerine sabır diliyorum.Mekanın cennet olsun büyük usta
yazgülüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için yazgülüm kullanıcısına teşekkür edenler:
Alt 03-03-09, 18:05   #9
ACI DERELİ

ACI DERELİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 578
Tecrübe Puanı: 951 ACI DERELİ has a reputation beyond reputeACI DERELİ has a reputation beyond reputeACI DERELİ has a reputation beyond reputeACI DERELİ has a reputation beyond reputeACI DERELİ has a reputation beyond reputeACI DERELİ has a reputation beyond reputeACI DERELİ has a reputation beyond reputeACI DERELİ has a reputation beyond reputeACI DERELİ has a reputation beyond reputeACI DERELİ has a reputation beyond reputeACI DERELİ has a reputation beyond repute

Allah rahmet elesin bir ustayı daha kaybettik

Yağmurlu bir akşam üstünde duldada
Dedemden öğrendiğim ilk duam gibi
Yeşil ceviz altında koşturan karınca
Harran üstünde her gece parlayan süreyya
Emek gibi, toprak gibi, kan gibi, hoyrat gibi
Adilcevaz fırtınası, yedi dağın eşkiyası gibi
Yasak gibi, bayrak gibi, baskın gibi
Erişilmez birşeydi seni sevmek
ACI DERELİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-09, 19:09   #10
cetin aktas

cetin aktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 791
Tecrübe Puanı: 1106 cetin aktas has much to be proud ofcetin aktas has much to be proud ofcetin aktas has much to be proud ofcetin aktas has much to be proud ofcetin aktas has much to be proud ofcetin aktas has much to be proud ofcetin aktas has much to be proud ofcetin aktas has much to be proud ofcetin aktas has much to be proud ofcetin aktas has much to be proud ofcetin aktas has much to be proud of

usta şahir ve besteci yusuf hayaloğluna cenabı allahtan rahmet başta ailesine ve onu seven dostlarına ve hayranlarna başsaglı diliyorum

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil