![]() |
| Anasayfa | Kadın Komisyonumuz | RADYO İSTEK | Bugünki Mesajlar | İmranli.Fm Dj'leri | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|||||||
| Yönetim Kurulu | Türkü Grubumuz | Halk Oyunları Ekibimiz | Tiyatro Ekibimiz | Semah Ekibimiz | Bayan Futbol Takımımız | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||||||
![]()
|
Şarkı sözleri öksüz kaldı
Bir süredir hastanede tedavi görmekte olan şair-şarkı sözü yazarı Yusuf Hayaloğlu hayatını kaybetti. Akciğerinde oluşan ödem nedeniyle son 24 saati yoğun bakımda geçiren Yusuf Hayaloğlu bugün sabah saatlerinde solunum yetmezliğinden hayata gözlerini yumdu. Başta Ahmet Kaya olmak üzere birçok sanatçının şarkı sözlerini yazan, aynı zamanda Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın ağabeyi olan Yusuf Hayaloğlu 3 çocuk babasıydı. Arkasında yüzlerce şarkı sözü ve "Gözleri İntihar Mavi" adlı bir de şiir kitabı bırakan Hayaloğlu'nun ,"Hani Benim Gençliğim", “Başım Belada", "Kod Adı Bahtiyar, "Başkaldırıyorum", “Ayrılığın Hediyesi”, “Yüreğim Kanıyor" gibi onlarca şarkı sözü Ahmet Kaya tarafından bestelenmiş ve yorumlanmıştı. Yusuf Hayaloğlu 56 yaşındaydı... |
||||||
|
|
|
| Bu mesaj için Aysel kullanıcısına teşekkür eden 3 üyemiz: |
|
|
#2 | ||||||
|
Başkan Yard. ![]()
|
Güzel şiirleri Ahmet Kaya besteleri ile dinliyorduk. Ahmet Kaya'yı kaybettik. Devamında Yusuf Hayaloğlu'nun ağzından dinlemeye başladık. Ve şimdide Yusuf Hayaloğlu'nu kaybettik.
Bütün şiir sevenlerin Ahmet Kaya sevenlerin, Yusuf Hayaloğlu sevenlerinin başı sağolsun.
|
|
|
|
#3 | ||||||
![]()
|
allahtan rahmet diliyorum.çok usta bir yazardı ve bizim kültürümüzle yoğrulmuş bir dile sahipti.
|
||||||
|
|
|
|
|
#4 | ||||||
![]()
|
Merhaba Arkadaşlar,
Genç İmranlılar ile yeni tanıştım, 2. kuruluş yıldönümüne gelirken sadece Birdal Can arkadaşın ismini biliyordum. En iyi tanışma yerinde olur dedim ve kuzenlerim, ablam ile programa geldik. Merakla geldim. Tabi program başladığında bir şeylerin ters gittiğini hemen düşündük kuzenlerim ile. Ya biz yanlış yerdeydik, ya da burası yanlıştı. Ben üniversiteli yıllarımda arkadaşlar sorduklarında Sivaslı olduğumu hiç söylemezdim, hatta "işte bir Sivaslı var tanıştıralım" dediklerinde, hayır kalsın, Sivas'tan güzel insanlar az çıkar, eğer güzel bir insansa zaten mutlaka bir yerde yollarımız kesişir. Evet neden Sivaslı, İmranlılı olduğumu kabul etmiyordum, çünkü sivas denince aklıma Sivasta aslına Pir Sultan gelirdi, Sivas'ta yakalanan Deniz Gezmiş gelirdi, ve daha sonra Hasret Gültekin'i, Nesimi'yi, Metin Altıok'u ve daha nice nice Güzel İnsanlarımızı yakan Sivas gelirdi. Onun için ben Sivaslı değilim derdim, İmranlı ise devlet şiddetini, baskısını, asimilasyonu ilk yaşadığım yerdi. Bütün bu sebeplerden Sivas ve imranlı'dan hep uzak oldum, ancak benim için yeni bir süreç de başladı, Sosyal bilimci olarak içinde geldiğim coğrafyaya başka bir yerden bakmaya başladım. Daha 1919'larda beni yaşadığım o diyarda "Halklara Sosyalizm, Kürtler Özgürlük" diyen Dr. Nuri Dersimi'yi okuyacaktım, Alişer'i, Zarife'yi tanıyacaktım. Sonrasinda Koçgirinin derelerini insan kanı ile dolduran Musatafa Kemal'in komutanı Topal Osaman'ı...ve o genç cumhuriyetin, kemalist kadroların önce Koçgiri'de, sonra Dersim'de Kürt-Alevileri nasıl katlettiklerini okuyacak ve yeniden kendi kimliğimi yapacaktım. Yani ben Koçgiriliyim demeye başladım artık. Ve söleninize gelirkende merakla geldim Yaşadılarım ve gördüklerim içimi acıtmadı desem yalan olur. Hrant Dink derki; "aydın insan vicdanı olsan insandır" bende bu söze inanırım. Şölen bence CHP'ye adam devşirme programı olmuştu. Şaşıyorum tabi; Madımak Katliamında cayır cayır yanarken insanlarımız, Gazi'de kurşunlanırken CHP-SHP yani aslan sosyal demokratlar iktidardaydı, Maraş'da katledilirken bunlar iktidardaydı... Kendi geçmişine bakmak böyle bir şey mi? Ve orada yaşamış-geçirmiş diye söz alıp konuşan insanlar, CHP'liler...evet arkadaşlar Hasret Gültekin adının orada anılmasını istemezdi, ve de Pir Sultan... Yazık...çok yazık... belki birileri iyi niyetli de olabilir. Ama sonuç bu. Evet soruyorum, CHP ile MHP arasında bir fark var mı? Yetmez mi bunca kendimizi bu egemenlere terketmemiz... Evet anladım bir daha, ben ne Sivaslı'yım ne de İmranlı'lı...ben Koçgiriliyim.. |
||||||
|
|
|
|
|
#5 | ||||||
![]()
|
desenize siirler yine babasiz kaldi kim yazacak simdi bize böyle duyguyla sevgiyle isyanla karisik siirleri kim bize yazacak AH ULAN YUSUF oldumu simdi,sirasimiydi önce AHMET sonrada sen gittigin yerde tüm dostlara selam söyle topragin bol olsun
|
||||||
|
|
|
|
|
#6 | ||||||
![]()
|
Ah Ne Fayda... Ah Ne Fayda...Kefen Beyaz Ah Ne Fayda...........
Seni Ben Deyil Gözlerim Seçti. .Onlar Beğendi Onlar Sevdi. Benim İçin Onların Malısın. Sen Gitsende Banane Onlar Ağlasın ALİ'yi Seven, Benide Sever, Beni Seven ALİ'yide Sevmiş Olur. Çünkü Ben ZatiALİniz.im |
||||||
|
|
|
|
|
#7 | ||||||
![]()
|
DEMEKKİ İYİ ADAMMIŞ. EĞER KÖTÜ İNSAN OLSAYDI BAYAĞI YAŞARDI...MALU İYİ İNSANLAR FAZLA YAŞAMAZ.
|
||||||
|
|
|
|
|
#8 | ||||||
![]()
|
Hani bir şiirinde diyordun ya 3 5 güne kalmaz bende yanındayım diye.Kavuştun sonunda Ahmet 'ine.Sende aramızdan ayrıldın şiirler yetim ve öksüz kaldı artık.Yüce mevlam dan sana rahmet ailene ve sevdiklerine sabır diliyorum.Mekanın cennet olsun büyük usta
|
||||||
|
|
|
| Bu mesaj için yazgülüm kullanıcısına teşekkür edenler: |
|
|
#9 | ||||||
![]()
|
Allah rahmet elesin bir ustayı daha kaybettik
Ah yaban gülü ah Karahazer çiçeği Ah gurbetin şıvan yıldızı, leyla menekşesi Yağmurlu bir akşam üstünde duldada Dedemden öğrendiğim ilk duam gibi Yeşil ceviz altında koşturan karınca Harran üstünde her gece parlayan süreyya Emek gibi, toprak gibi, kan gibi, hoyrat gibi Adilcevaz fırtınası, yedi dağın eşkiyası gibi Yasak gibi, bayrak gibi, baskın gibi Erişilmez birşeydi seni sevmek |
||||||
|
|
|
|
|
#10 | |||||||
![]()
|
usta şahir ve besteci yusuf hayaloğluna cenabı allahtan rahmet başta ailesine ve onu seven dostlarına ve hayranlarna başsaglı diliyorum
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|